Rusia a început să ridice un gard între Ucraina și Crimeea anexată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia a început să ridice un gard între Ucraina și peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014, relatează vineri agenția DPA.

Gardul, înalt de doi metri, ar urma să se întindă pe o lungime de 50 de km și va fi gata în prima jumătate a anului 2018, potrivit agențiilor ruse de presă, care citează serviciul rus de securitate FSB.

Gardul ar urma să coste 3,3 milioane de dolari și are drept scop să sporească securitatea pentru locuitorii Crimeii și pentru turiștii care vin în vizită în peninsulă.

Între Crimeea, care este recunoscută pe plan internațional ca teritoriu ucrainean, și regiunea Herson din Ucraina propriu-zisă sunt trei puncte de tranzit oficiale.

De teama unui atac dinspre Rusia, Ucraina a anunțat în toamna lui 2014 că va ridica un grad de 2.000 de km la granița sa cu Rusia, dar până în prezent a reușit să construiască doar câteva zeci de kilometri.

Un sector de frontieră lung de circa 400 de km cu Rusia este controlat de către separatiștii proruși din regiunea estică Donbass. Kievul îi acuză pe separatiști că sunt ajutați cu trupe și arme aduse dinspre Rusia prin sectorul respectiv de frontieră, ceea ce Moscova a dezmințit în mod repetat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...