05:42:24 19.03.2024
Stiri

Trei studenți cu cele mai notabile PERFORMANȚE vor primi BURSE speciale din partea spicherului Andrian Candu. E vorba de 30 de mii de lei

Social 18.11.2017 10:03 Vizualizări1332 Autor: Ziarul National
Trei studenți cu cele mai notabile PERFORMANȚE vor primi BURSE speciale din partea spicherului Andrian Candu. E vorba de 30 de mii de lei


Trei studenți ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), care vor înregistra performanțe notabile în anul universitar de studii 2017-2018, vor beneficia de burse oferite de președintele Parlamentului, Andrian Candu. Anunțul a fost făcut chiar de spicher, care a întreprins o vizită la USARB.

Andrian Candu a declarat că în timpul apropiat va expedia o înștiințare oficială administrației Universității din Bălți prin care va comunica despre instituirea din fondul Președintelui Parlamentului a celor trei burse.

„Va fi acordată o bursă în valoare de 15 mii de lei, una de 10 mii de lei și una de 5 mii de lei. Beneficiarii acestor burse vor fi desemnați de instituția de învățământ la sfârșitul anului de studii. Voi veni la sfârșitul anului de învățământ să ofer bursele unice celor trei studenți”, a declarat Andrian Candu.

Totodată, spicherul Andrian Candu a declarat că problema majorării burselor va fi susținută pe linie parlamentară, sugerându-i Monicăi Babuc, ministrul Educației, să abordeze la Ministerul Finanțelor problema creșterii burselor.

În context, Andrian Candu și-a amintit de studenția sa de la Cluj Napoca, spunând, mai în glumă, mai în serios, că bursa nu a fost nici o dată suficientă pentru un student.

„În studenția mea din România, bursa efectiv nu o simțeam. În paralel cu studiile, toți anii de facultate am lucrat. A trebuit să-mi organizez astfel agenda ca să pot reuși să fac față muncii și studiilor. Dimineața, la 06:30, mergeam la biblioteca universitară, după care – la lucru, iar seara – la studii”, le-a spus Candu studenților bălțeni.

În prezent, în Republica Moldova, bursa de gradul I este de 800 de lei, de gradul doi – 680 de lei și de gradul III – 630 de lei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md