Provincia Kermanshah din vestul Iranului a fost cel mai dur lovită de cutremurul care s-a produs într-o regiune muntoasă izolată din Irak, la circa 200 km nord-est de Bagdad şi 400 km vest de Teheran.

Potrivit unor noi estimări, cutremurul a provocat moartea a 436 de oameni şi rănirea altor peste zece mii. Autorităţile locale susţin că peste o mie de persoane au fost rănite grav, unele dintre ele aflându-se în stare gravă.

Operaţiunile de salvare au încetat definitiv, media relatând vineri că autorităţile nu mai au speranţe de a găsi supravieţuitori sub dărâmături.

Potrivit datelor oficiale au fost avariate, în urma cutremurului, 30.000 de locuinţe, 15.000 dintre acestea fiind complet distruse. Autorităţile au estimat că peste 100.000 de oameni au rămas fără locuinţe din cauza cutremurului, fapt care s-ar putea dovedi problematic din cauza temperaturilor foarte scăzute din provincia Kermanshah, în special noaptea.

Oficialii din provincia Kermanshah cred însă că numărul victimelor ar putea fi de multe ori mai mare decât cifra avansată de Ministerul de Interne. Mulţi dintre cei care şi-au pierdut viaţa au fost îngropaţi sub dărâmături înainte de a fi înregistraţi oficial ca morţi, au precizat aceşti oficiali.