Principală  —  Ştiri  —  Social   —   A V-a ediție a Galei…

A V-a ediție a Galei Studenților Originari din R. Moldova

În decembrie 2017, Gala Studenților originari din R. Moldova își sărbătorește cea de-a V-a aniversare. Pe lângă tradiționalul concurs, echipa de organizare a ediției aniversare pregătește noi surprize care vor permite participanților să exploreze modalități de implicare în diverse acțiuni de dezvoltare din țară.

Evenimentul va fi constituit din două părți și se va desfășura sub genericul „Implicare”.

Prima parte va fi dedicată rubricii „Paneluri de dezbatere”, în cadrul căreia se vor desfășura două sau trei paneluri concomitente, cu o durată de până la o oră. Suntem convinși că experiența internațională poate da naștere unor discuții generatoare de idei care ar putea fi implementate în R. Moldova. De aceea, panelurile vor avea drept scop să faciliteze interacțiunea și schimbul de idei dintre tinerii care își fac studiile în universități din întreaga lume și persoane locale pe teme de actualitate : antreprenoriat, educație, activități sociale, economice și culturale etc.

Partea a doua va avea loc după o pauză dedicată interacțiunii dintre participanți, și va conține rubrica „GSORM Talks. Provocări”, urmată de festivitatea de premiere a laureaților rubricii „Excelență”.

De asemenea, evenimentul va găzdui proiectul „Reveniri care inspiră”, inițiat și gestionat de AO „Forumul Absolvenților Reveniți” (FAR). „Prin intermediul acestei categorii, vrem să promovăm realizările tinerilor reveniți în Republica Moldova după absolvirea studiilor peste hotare”, susțin organizatorii evenimentului.