10% din fondul de burse ar putea oferite studenţilor implicaţi în voluntariat şi responsabilitate civică

Până la 10% din fondul de burse vor fi oferite structurilor de guvernare studenţească pentru motivarea activităţii de voluntariat şi de implicare  civică. Despre această inițiativă a anunțat astăzi premierul Pavel Filip, la întâlnirea cu studenții și profesorii de la Universitatea de Stat  „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.

Studenții au salutat această idee, menționând că asemenea burse i-ar motiva și mai mult să se implice în activități extra curriculare.

De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri a transmis felicitări tinerilor cu ocazia Zilei internaționale a studentului, marcată astăzi.

Totodată, premierul a vorbit despre reformele promovate de Executiv, accentuând măsurile luate în domeniul educației.

Pavel Filip a spus că acest domeniu este unul prioritar pentru autorități, iar recent a fost lansat procesul de evaluare a acțiunilor întreprinse, până în prezent, pentru a identifica o viziune viabilă de modernizare în continuare a sistemului educațional.

„Educația pentru Republica Moldova este un pilon de bază, care va asigura viitorul acestei țări. Anume din acest motiv avem o abordare fundamentală și nu una superficială în implementarea reformelor”, a declarat prim-ministrul.

În cadrul dialogului, profesorii au vorbit despre problemele cu care se confruntă în activitatea desfășurată, inclusiv finanțarea insuficientă şi lipsa locurilor pentru efectuarea stagiilor de practică. În context, Filip a spus că aceste probleme sunt deja în vizorul Guvernului și se caută soluții pentru depășirea lor.

Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul a fost creată în anul 1999. În prezent, în cadrul instituției funcționează trei facultăți, la care își fac studiile 1500 de studenți.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.