Primul mesaj trimis de astronomi pentru o civilizație extraterestră; Ce informații conține

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În speranța că vor avea în sfârșit dovadă vieții extraterestre, cercetătorii au trimis un mesaj spre o exoplanetă.

Luna trecută, oamenii de știință de la METI (Messaging Extraterrestrial Intelligence) au trimis în spațiu un mesaj, destinat unei potențiale civilizații extraterestre.

Mesajul va ajunge la steaua GJ 273 în aproximativ 12 ani, scrie Daily Mail. Aceasta este o stea pitică roșie, numită și steaua Luyten, iar astronomii cred că pe una din planetele de pe orbită ei, numită GJ 273b, ar putea există viață extraterestră.

Daca într-adevăr aici există o civilizație avansată și va dori să ne răspundă la salut, vom află abia în anul 2042, când mesajul lor va ajunge la noi.

Mesajul trimis spre steaua Luyten conține un tutorial despre matematică și 33 de scurte fragmente muzicale, compuse de diferiți artiști.

Mesajul a fost trimis în cod binar, pe două frecvențe radio diferite, pe 16, 17 și 18 octombrie, cu ajutorul unei antene radio din Tromso, Norvegia. Un al doilea mesaj va fi trimis în aprilie 2018.

Nu toți oamenii de știință sunt încântați de această încercare de a contacta civilizațiile extraterestre.

Multi savanți, printre care și Steven Hawking, se tem că dacă vom lua legătura cu o altă civilizație mai avansată, asta ar putea însemna sfârșitul speciei noastre.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...