(VIDEO) Pompierii au efectuat vizite la casele mai multor oameni pentru a le aminti regulile de securitate în situaţii excepţionale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pompierii și salvatorii au început o raită pe la casele oamenilor pentru a le aminti regulile de securitate, antiincendiare și cele de exploatare a aparatelor și sobelor de încălzit. Aceste acţiuni se înscriu în campania „Salvăm prin prevenire” care are loc odată cu începerea perioadei reci a anului şi au drept scop prevenirea situațiilor excepționale caracteristice sezonului de iarnă.

Potrivit pompierilor, ţinta campaniei sunt în special, persoanele în etate, care au în grijă minori şi în general toate persoanele care folosesc pentru încălzirea locuințelor sobele, aparatele electrice de încălzit și alte instalații, generatoare de căldură. Salvatorii vin cu recomandări, în cazul în care observă unele abateri în folosirea sobelor și mijloacelor de încălzire a locuințelor.

Astfel, odată cu începerea campaniei, în ultimele săptămîni, au fost depistate și careva încălcări antiincendiare, printre care: păstrarea materialelor combustibile și lemnelor lângă și pe sobe, coşuri de fum necurăţate și sobe în stare avariată. Drept urmare, angajații IGSU, au atenționat și au rugat înlăturarea acestor nereguli, spre evitarea izbucnirii incendiilor și pentru securitatea vieții.

De asemenea, prin intermediul campaniei „Salvăm prin prevenire”, salvatorii merg în instituțiile de învățămînt din toată țara, pentru a instrui copiii în domeniul bazelor securității vieții. În paralel, în unele cazuri sunt simulate și unele situații, pentru ca elevii să însușească și să memoreze pașii corecți de intervenție în caz de situație de risc.

Potrivit pompierilor, campaniile informative vor continua în toată țara, pe tot parcursul anului, pentru prevenirea cazurilor de risc și pierderi de vieți, dar și pentru instruirea permanentă a cetățenilor cu normele bazelor securității vieții.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...