Nume
Parola
Vizualizări: 1990
Cu sprijinul Cehiei, Regiunea de Dezvoltare Nord va avea o Strategie și un Plan de acțiuni în domeniul specializării regionale
Bălți, 17 Noiembrie 2017 — În Regiunea de Dezvoltare Nord au demarat activitățile de elaborare a Strategiei și Planului de acțiuni în domeniul specializării regionale. Primele acțiuni în acest sens s-au desfășurat în perioada 13-17 noiembrie, la Bălți, Edineț, Soroca, Sângerei și Fălești, în cadrul unui nou proiect implementat de ADR Nord și Royal HaskoningDHV și sprijinit financiar de Agenția Cehă pentru Dezvoltare.

Astfel, pe parcursul săptămânii curente, specialiști din cadrul ADR Nord și directorul Royal HaskoningDHV, Radim Gill, au participat, în cele cinci localități din regiune, la o serie de întruniri cu autorități publice locale, antreprenori, reprezentanți ai societății civile și ai parcurilor industriale. În cadrul ședințelor, părțile implicate în realizarea proiectului au colectat informații relevante din cinci sectoare ale economiei, cu potențial de dezvoltare în regiune: (1) Procesarea produselor agricole și a alimentelor, (2) Industria textilă și pielăria, (3) Industria automobilistică, (4) Turism și (5) Industria IT.

Potrivit Victoriei Zabolotnîi, specialistă în cooperare internațională și atragerea investițiilor la ADR Nord, viitoarea Strategie va pune accentul, în mare parte, pe trei sectoare cu potențial de dezvoltare în regiune. Totodată, se preconizează că va fi creat brandul Regiunii de Dezvoltare Nord și, eventual, branduri pe sectoare. Ulterior, urmează să fie elaborate un spot și două broșuri pentru a promova respectivele branduri

Activitățile de implementare a proiectului „Elaborarea strategiei și planului de acțiuni în domeniul specializării regionale în Regiunea Nord, Moldova” se vor încheia până la sfârșitul lunii februarie 2018. Bugetul proiectului se cifrează la 23.500 de euro, oferiți prin Agenția Cehă pentru Dezvoltare.

Amintim că, în perioada 2015-2017, ADR Nord și Royal HaskoningDHV au implementat proiectul-pilot „Dezvoltarea planificării strategice în Regiunea de Dezvoltare Nord, Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare. Proiectul a făcut parte dintr-o serie de activități de creare a elementelor de identitate vizuală pentru Regiunea de Dezvoltare Nord, inițiat de ADR Nord odată cu lansarea procesului de planificare strategică în vederea elaborării Strategiei de Dezvoltare Regională Nord pentru anii 2016-2020.

www.adrnord.md