Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Prima ediție a Galei CASMED…

Prima ediție a Galei CASMED „Oamenii Schimbării”

La 15 decembrie, în orașul Bălți se va desfășura prima ediție a Galei CASMED „Oamenii Schimbării”. Evenimentul își propune să premieze cele mai importante realizări în domeniul îngrijirilor comunitare, va fi organizată în premieră de către Asociaţia Obştească „CASMED” cu suportul Fundației Elvețiene HEKS/EPER. 

Cu genericul „Fii schimbarea care ți-o dorești!”, Gala are drept scop identificarea și promovarea modelelor de bună practică în domeniul îngrijirilor comunitare, aprecierea eforturilor și a sprijinului oferit comunității de către prestatorii publici și privați, ONG-uri, APL-uri și persoane fizice.

„CASMED este alături de persoanele în etate de 7 ani și zi de zi împreună cu asistentele medicale și lucrătorii sociali încercăm să le facem bătrânețea mai ușoară. Cunoaștem multe organizații și persoane care oferă asistență și sprijin celor mai puţin ajutorați. De aceea, prin intermediul Galei ne-am propus să apreciem eforturile lor, dar și să stimulăm spiritul de implicare socială și să inspirăm tot mai mulți oameni să-și asume responsabilitate față de cei aflați în nevoie și să contribuie la schimbarea comunității”, susține Natalia Postolachi, directorul executiv al Asociaţiei Obştești Centrul de Asistenţă Socio-Medicală la domiciliu „CASMED”.

Concursul este deschis pentru prestatorii publici sau privați de servicii comunitare, ONG-uri, lucrători sociali, asistenți medicali, reprezentanți ai mediului academic și autorităților publice, reprezentanți ai mass-mediei care implementează și promovează proiecte în domeniul îngrijirilor comunitare.

Participanții vor putea depune aplicațiile pentru următoarele categorii:
• Cea mai bună echipă mobilă pentru îngrijiri comunitare;
• Cel mai activ ONG în domeniul îngrijirilor comunitare;
• Cea mai de succes activitate realizată de autoritatea publică locală;
• Cel mai activ Consiliu Raional în susținerea îngrijirilor comunitare;
• Cea mai activă Primărie în sprijinul îngrijirilor comunitare;
• Cel mai activ jurnalist în mediatizarea serviciilor de îngrijiri comunitare;
• Cel mai activ voluntar în domeniul îngrijirilor comunitare;
• Impact în comunitate;
• La început de drum în domeniul îngrijirilor comunitare;
• Responsabilitate socială;
• Politici pentru îngrijiri comunitare;
• Sprijin financiar pentru îngrijiri comunitare.

Participanții vor ține cont de faptul că pentru a participa la competiție este necesar să prezinte dosarul de activități ce cuprind perioada 01 ianuarie 2016 – noiembrie 2017, care au impact social și au contribuit la creșterea calității vieții persoanelor în etate, și care, nu în ultimul rând, demonstrează performanța, creativitatea, perseverența și angajamentul în domeniul îngrijirilor comunitare.

Nominalizările vor fi evaluate în baza formularului de aplicare, care urmează să fie completat de către participanți și expediat până pe data de 30 noiembrie 2017, ora 18.00 la sediul CASMED (or. Bălți, str. Mircea cel Bătrân 81, of. 51) în plic sigilat cu mențiunea „Nominalizare pentru Gala CASMED ,,Oamenii Schimbării”, ediția 2017. Formularul on-line poate fi găsit aici. Regulamentul poate fi găsit aici aici.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: casmed.md@gmail.com sau la numărul de telefon (231) 27-6-74.