5 decembrie, zi decisivă pentru Rusia: Se va decide dacă vor fi acceptați la Olimpiadă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comitetul Executiv al CIO va anunţa pe 5 decembrie la Lausanne dacă sportivii ruşi vor putea participa la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud).

Forul executiv al CIO se reuneşte în zilele de 5 şi 6 decembrie şi va lua o decizie în privinţa Rusiei pe baza concluziilor prezentate de diverse comisii create pentru a investiga posibilul dopaj sprijinit de stat în această ţară, aşa cum susţine raportul elaborat de avocatul Richard McLaren, la cererea Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

CIO a deschis propria investigaţie şi a audiat 28 de sportivi ruşi în cadrul comisiei de disciplină prezidată de elveţianul Denis Oswald. Concluziile unei alte comisii a CIO, înfiinţată în iulie 2016 şi prezidată de elveţianul Samuel Schmid, vor fi determinante pentru soarta Rusiei la JO 2018.

Agenţia Mondială Antidoping a menţinut suspendarea agenţiei antidoping din Rusia, din cauză că nu a îndeplinit exigenţele de acceptare publică a concluziilor raportului McLaren şi guvernul nu a permis accesul la toate probele şi datele păstrate în laboratorul moscovit, care sunt obiectul unei investigaţii federale.

Raportul McLaren a acuzat Rusia că a promovat dopajul şi a estimat că mii de sportivi au eludat sistemul antidoping între 2011 şi 2015, afirmaţii negate de guvernul rus.

CIO a confirmat că decizia în privinţa sportivilor ruşi va fi anunţată în seara zilei de 5 decembrie, într-o conferinţă de presă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...