Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Împădurirea Moldovei: „Plantăm fapte bune”

Împădurirea Moldovei: „Plantăm fapte bune”

Peste 2000 de arbori și arbuști urmează să fie plantați mâine, 18 noiembrie, la ora 10:00, la Budești.

După o săptămână de la împădurirea de la Mereni, campania „Plantăm fapte bune în Moldova” se mută la Budești, Chișinău.

Potrivit organizatorilor, voluntarii vor planta cca 1500 de copaci și 1000 de arbuști. „Plantăm Fapte Bune” a s-a integrat foartebine în R. Moldova. Ne-a bucurat că participă la plantări chiar și voluntari de peste hotare, de la Ambasada SUA și Corpul Păcii, de exemplu. Proiectul PNUD Moldova, Biodiversitate Moldova, sunt partenerii noștri încă de la prima ediție. De asemenea, anul acesta am făcut front comun cu mai multe organizații de mediu sub egida proiectului ”Million trees” – ne propunem să plantăm un milion de copaci în următorii 10 ani – și ne sprijinim reciproc la toate plantările”, a declarat Petru Vinari, coordonatorul proiectului „Plantăm fapte bune în Moldova”.

După plantarea de la Budești, următoarea acțiune de împădurire „Plantăm fapte bune” din această toamnă va avea loc peste o săptămână, pe 25 noiembrie în Bălțata (Criuleni). Scopul proiectului este extinderea suprafeței pădurilor prin implicarea directă a comunității, crearea prin exemplu propriu a mai multor rețele de e plantatori pe teritoriul întregii țări. Acțiunile de plantare sunt coordonate cu specialiști în domeniu, cu luarea în calcul a aspectelor biodiversității locale.

Tot mâine,  începând cu ora 11:00, locuitorii capitalei sunt așteptați în parcurile din centrul capitalei: Grădina Publică Ştefan cel Mare şi scuarul Catedralei. În această zi, în cadrul proiectului ecologic non-profit Verde.md va avea loc o acțiune de amploare. Participanții la proiect împreună cu voluntarii vor sădi circa 200 de copaci tineri, achiziționați în cadrul proiectului Verde.md.

Plantarea din această sâmbătă va fi a cincea la număr, cu participarea activiștilor și a voluntarilor proiectului Verde.md. Din dorința și eforturile orășenilor de a face Chișinăul mai verde, în parcurile din centrul capitalei vor apărea mesteceni argintii, stejari roșii, molizi, arțari cu frunza ascuțită, paltini argintii, tei cu frunza lată, pruni purpurii și pini negri austrieci.

Organizatorii îi invită pe toți care doresc să se alăture acțiunii. „Luați-vă prietenii și rudele, îmbrăcați-vă mai călduros, luați cu voi unelte de grădinărit și veniți sâmbătă, 18 noiembrie, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi în scuarul Catedralei. Începutul plantării este planificat pentru ora 11.00. Verde.md îi așteaptă pe toți cei care vor să facă orașul mai bun”, susțin organizatorii.