/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ Visul cititorilor din întreaga lume - o ficțiune. Cărțile de pe rafturile unei biblioteci futuriste din China, pictate

missing
17 noiembrie 2017, ora 14:17

Clădirea proiectată de biroul arhitectural olandez MVRDV, atrage atenția prin sala centrală, unde există o minge albă, deasupra ei o cupolă și numeroasele rafturi care trec ușor spre tavan. Biblioteca a devenit un loc foarte popular pentru locuitorii orașului Tianjin, iar fotografiile din hol sunt virale pe rețelele sociale chinezești.

Însă, la o lună de la deschiderea bibliotecii, au apărut mai multe fotografii, care arată că nu există cărți pe muțimea de rafturi din sală, acestea fiind defapt pictate.

Potrivit directorului adjunct al bibliotecii Sufeng Liu, autorităților orașului nu au permis să pună cărți în holul central, acestea fiind puse în alte încăperi. Acesta a precizat că holul central va fi folosit pentru circulație, ședință, lectură și discuții. Iar, puținele cărți care pot fi văzute în fotografii au fost temporare. Biblioteca le va lua de pe rafturi în viitorul apropiat.

În prezent biblioteca deține un fond de 200.000 de cărți, dar își dorește să-și mărească colecția până la 1,2 milioane. În mediu biblioteca este vizitată de peste 15 mii de persoane în fiecare weekend.

Foto: AFP/GETTY IMAGES

Foto: VCG/GETTY IMAGES

Foto: AFP/GETTY IMAGES

Foto: AFP/GETTY IMAGES

Foto: AFP/GETTY IMAGES

Foto: AFP/GETTY IMAGES

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram