Acest anunţ marchează un nou eşec pentru faimosul brand american de lenjerie, înainte de defilarea sa, prevăzută pentru luni în capitala economică a Chinei, după ce trei top modele din Rusia şi unul din Ucraina nu ar fi obţinut viză pentru China, potrivit mai multor surse din mass-media.

Gigi Hadid, 22 de ani, unul dintre primele cinci top modele cel mai bine plătite din lume, potrivit revistei Forbes, nu a oferit nici un motiv pentru retragerea sa.

"Sunt atât de dezamăgită că nu pot merge în China în acest an", a scris ea pe contul ei de Twitter.

Retragerea lui Gigi Hadid permite evitarea unui potenţial dezastru de PR pentru Victoria's Secret, care speră să intre pe piaţa chineză de lenjerie fină, în scopul de a-şi stimula vânzările în ultimul timp în scădere.

Compania şi-a lansat de curând primele sale magazine în China, iar show-ul de modă de luni este primul de acest gen din afara Statelor Unite şi Europei.

Sora lui Gigi Hadid, Bella, a postat în februarie videoclipul respectiv pe Instagram, iar imaginile au şocat opinia publică din China.

La începutul lunii septembrie, Gigi şi-a cerut scuze pe reţeaua de socializare chineză Weibo, asigurând utilizatorii de "respectul şi iubirea pe care le poartă poporului Chinei", însă criticile au continuat, topmodelul primind numeroase comentarii negative cu privire la participarea sa anunţată pentru show-ul din China.

Purtătorul de cuvânt al Victoria's Secret a refuzat să comenteze cu privire la acest caz sau la cel al manechinelor cărora le-a fost refuzată viza.

Defilarea anuală organizată de Victoria's Secret este un show urmărit de milioane de oameni din întreaga lume, la care vor participa unele dintre cele mai cunoscute modele ale momentului, cum ar fi Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Jasmine Tookes şi Lais Ribeiro. Spectacolul va fi înregistrat luni, urmând să fie difuzat la nivel mondial pe 28 noiembrie.