/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Medalii de aur pentru studenții UTM la Târgul Internaţional de Inventică şi Educaţie Creativă din Suceava

17 noiembrie 2017, ora 13:20

Turbine eoliene cu ax orizontal de putere mică – invenții ce se referă la turbinele eoliene cu ax orizontal de putere mică cu scopul de a spori eficiența de conversie a rotorului turbinei eoliene, a simplifica construcția cu elemente inerționale și a majora rezistența mecanică a palei; premiată la ICE-USV cu Medalia de Aur și o Diplomă de Excelență. premiată la ICE-USV cu Medalia de Aur.

Turbine eoliene cu ax vertical combinată – invenții ce se referă la turbinele eoliene cu ax vertical de putere mică cu scopul de a spori eficiența de conversie a energiei eoliene în zone cu potențial eolian redus prin posibilitatea rotirii în direcții opuse a rotoarelor de tip Dareus și Savonius, care asigură rotirea statorului și rotorului generatorului electric în direcții opuse, premiată la ICE-USV cu Medalia de Aur.

Sisteme de conversie a energiei solare fotovoltaice – mecanisme de orientare a panourilor fotovoltaice de urmărire a soarelui cu scopul de a majora energia convertită de la soare, de a spori capacitatea portantă, fiabilitatea și a preciziei de urmărire a soarelui prin utilizarea unei construcții modulare cu un număr redus de elemente, premiată la ICE-USV cu Medalia „Euroinvent”.

Târgul Internațional de Inventică și Educație Creativă pentru Tineret ICE-USV s-a desfășurat în perioada 2-4 noiembrie 2017. Târgul a avut drept scop promovarea creativității tehnice și a inovării în mediul studenților, doctoranzilor și tinerilor inventatori. ICE-USV a inclus o expoziție internațională de invenții prejurizate în urma unei etape de calificare, în cadrul căreia au fost etalate 33 de lucrări ale autorilor din România, Republica Moldova, Malaiezia, Maroc, Indonezia, China, India, SUA, Franța, Rusia, Bulgaria.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram