Şi-a cumpărat o carte de identitate falsă şi a pornit la muncă în Cehia; O tânără oprită la frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O tânără de 26 de ani, din Republica Moldova, s-a pornit la muncă în Cehia cu o carte de identitate falsă eliberată de autoritățile române. Tânăra a fost stopată la frontieră şi nu i-a fost permisă ieșirea din țară.

Potrivit poliţiei, în cadrul controlului de frontieră, persoana s-a legitimat în baza pașaportului moldovenesc. Persoana părea suspectă. Astfel, s-a decis de a o supune unei verificări suplimentare. Urmare, în bagajul personal s-a descoperit o carte de identitate, eliberată de autoritățile române, cu semne vădite de falsificare. Tânăra a declarat că nu a participat la perfectarea actului respectiv, apelând la ajutorul unui conațional din Chișinău, serviciu plătit cu suma de 120 de euro. Tinerei nu i-a fost permisă ieșirea din țară, iar în prezent este cercetată pentru uz de fals în acte.

Un caz similar a avut loc la punctul de trecere Sculeni. Potrivit poliţiei de frontieră, un conducător auto de 34 de ani deținea pentru mijlocul de transport un certificat de înmatriculare contrafăcut. În document erau modificate manual numărul de locuri pentru călători. Printre documentele prezentate avea și certificatul de înmatriculare original care l-a prezentat în cadrul controlului de frontieră și care a fost bază de a-i fi permisă trecerea frontierei de stat. Din declarații s-a aflat că șoferul nu cunoștea, precizând că documentul a fost dat de autoritățile naționale.

La ora actuală, polițiștii de frontieră cercetează ambele cazuri sub toate aspectele legale, pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...