(VIDEO) Guvernarea de la Chişinău, acuzată că activează în tandem cu autoritățile separatiste de la Tiraspol

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Parlamentul a refuzat audierea viceprim-ministrului pentru Reintegrare Gheorghe Bălan, în contextul mobilizării generale a civililor din regiunea transnistreană. Astfel, deputatul PLDM, Tudor Deliu, acuză guvernarea că ar acționa în tandem cu așa zisele autorități din regiunea transnistreană.

„Fracțiunea PLDM nu înțelege de ce actuala guvernare încearcă să treacă la tăcere un caz ieșit din comun pentru Republica Moldova, când în ultima lună majoritatea bărbaților din regiunea transnistreană au primit citații de la așa zisul minister al apărării prin care sunt chemați la exerciții de mobilizare generală, care au loc astăzi. Am cerut să fie invitat Gheorghe Balan, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, pentru a face claritate”, a declarat Deliu.

Pentru că a refuzat audierea lui Balan, speakerul Andrian Candu este acuzat că invocă orice motiv doar pentru a reduce subiectul la tăcere.

„Cu părere de rău Candu a încercat să invoce orice motive numai ca aceste lucruri să nu să se întâmplă. Considerăm că actuala guvernare activează în tandem cu presupusele autorități de la Tiraspol”, a completat Tudor Deliu.

Majoritatea bărbaților din regiunea transnistreană au primit în ultima lună citații din partea așa-numitului minister al apărării pentru a participa la ceea ce administrația de la Tiraspol numește un exercițiu de mobilizare generală care va avea loc astăzi, 17 noiembrie. Persoanele care au între 18 și 50 de ani au primit citații personale prin scrisori recomandate, iar cele între 50 și 60 de ani – invitații. Prezența la exercițiu este una obligatorie.

Exerciții de mobilizare a civililor vor avea loc în toate orașele și raionale din regiunea transnistreană și se desfășoară pentru prima dată. Inițiativa a trezit reacții de nemulțumire în rândul populației, chiar dacă majoritatea oamenilor evită să comenteze subiectul în public. Exercițiul are loc prin dispoziția liderului transnistrean Vadim Krasnoselski în conformitate cu legea privind apărarea și cea privind mobilizarea și pregătirea de mobilizare a regiunii din stânga Nistrului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...