/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/LIVE VIDEO. FOTO/ Peste 500 de procurori din toată ţara, convocaţi în Adunare Generală

17 noiembrie 2017, ora 10:41

Necesitatea convocării Adunării Generale a Procurorilor vine ca urmare a expirării, pe 19 decembrie 2017, mandatelor a 6 din totalul celor 12 membri ai CSP: Remus Moroz, Eduard Maşnic, Vasile Stoinov, Ruslan Popov, Viorel Tureac, inclusiv a Preşedintelului acestui organ de autoadministrare, Mircea Roşioru.

Candidaţii la funcţia de membru al CSP trebuie să se bucure de o reputaţie ireproşabilă şi să fie o autoritate recunoscută în domeniile lor de activitate. Nu pot fi membri ai CSP procurorii care au sancţiuni disciplinare nestinse şi persoanele care au fost declarate vinovate de comiterea unei infracţiuni.

Astfel, în baza dosarelor depuse, Comisia de organizare a alegerilor procurorilor în Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat lista candidaţilor care întrunesc condiţiile de a fi aleşi în calitate de membri ai CSP. Aceştia sunt:

  • Eduard Varzar – adjunctul procurorului-şef al Procuraturii Anticorupţie;
  • Angela Motuzoc – adjunctul-interimar al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău;
  • Inga Furtună – procuror în Secţia combatere tortură în cadrul Direcţiei urmărire penală şi criminalistică a Procuraturii Generale;
  • Adrian Bordianu – procuror-şef al Procuraturii Criuleni;
  • Sergiu Creţu – procuror-şef interimar al Procuraturii raionului Râşcani;
  • Andrei Roşca – procurorul-şef al Procuraturii Rezina;
  • Ina Fencovschi – adjunctul procurorului-şef al Procuraturii Briceni;
  • Constantin Şuşu – procuror în Procuratura Sângerei.

Programele privind principalele obiective ale candidaţilor pot fi accesate aici.

Potrivit prevederilor legale, mandatul membrilor aleşi ai CSP este de 4 ani, iar aceeaşi persoană nu poate deţine funcţia de membru al Consiliului Superior al Procurorilor două mandate consecutiv. De asemenea, procurorii aleşi în calitate de membri ai Consiliului Superior al Procurorilor, se detaşează din funcţie pe durata exercitării mandatului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram