„Chimie” PL-PSRM în Parlament. Bătrîncea îi mulţumeşte lui Ghimpu pentru cele „trei minute” în care poate vorbi despre referendum

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liberalii şi socialiştii îşi oferă timp pentru a discuta în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului cu privire la problemele politice extraparlamentare care îi preocupă. Astfel, după ce liderul PL, Mihai Ghimpu, a mulţumit socialştilor pentru o „foaie volantă distribuită de socialişti să nu iasă la vot” în cadrul referendumului de duminică, 19 noiembrie, privind revocarea din funcţie primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, socialistul Vlad Bătrîncea a ţinut să-i mulţumească acestuia pentru cele „trei minute” prevăzute de Regulamentul Parlamentului în calitate de drept la replică. În context, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a menţionat o oarecare „chimie” apărută între PL şi PSRM.

„Vreau să vă aduc aminte că ieri în această sală am audiat o problemă foarte serioasă, cu privire la produsele alterate în grădiniţe. Cu părere de rău, noi nu putem ajunge la o finalitate aici, în sala plenară a Parlamentului, de aceea că suntem forul legislativ şi urmează să lucreze alte instituţii de drept şi aşa mai departe. Însă, o sută de mii de chişinăuieni au luat deja o decizie în acest sens şi găsesc că capul acestei scheme frauduloase din care cinegva a dobândit zeci de milioane de lei, sunt acei din primăria municipiului Chişinău”, a menţionat Vlad Bătrîncea.

Deşi Andrian Candu i-a spus să nu facă campanie electorală în şedinţa plenară, acesta a ţinut să-şi încheie mesajul spunând că „o sută de mii de chişinăuieni au decis că primăria este un organ corupt care se face responsabil şi pentru această fărădelege”. „Aşa cum domnul Ghimpu a chemat la boicot, probabil că nu este cointeresat ca să treacă referendumul şi cei de la primărie să răspundă pentru faptele comise. Stimaţi chişinăuieni, noi vă chemăm duminică, 19 noiembrie, neapărat să ieşiţi la referendum şi, împreună cu o sută de mii de chişinăuieni care au semnat pentru desfăşurarea referendumului să demitem un prima incompetent, corupt şi periculos”, şi-a încheiat mesajul acesta.

Drept răspuns, liderul PL spus că „cel mai alterat produs în Republica Moldova este Partidul Socialiştilor”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...