Maia Sandu vrea schimb de locuri cu Andrian Candu; Propune o rocadă la nivel de Guvern și Parlament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președinta PAS, Maia Sandu, a reacționat la declarațiile spicherului Parlamentului, Andrian Candu, care o acuzase pe aceasta de trecutul său PLDM-ist și că nu ar fi „sfântă”, așa cum se prezintă.

„Observ că Andrian Candu iși confirmă statutul de campion în a căuta vinovați pentru eșecurile guvernării. Ca întotdeauna, opoziția e de vină pentru toate relele de azi și de altă dată, inclusiv pentru furtul miliardului. (Dl Candu a uitat cum, în calitate de ministru al economiei, promova cu insistență eliberarea garanției pentru banii delapidați din cele trei bănci fără nicio măsură de protecție din partea statului și înainte ca Banca Națională să impună administrare specială la băncile furate.) Aceste vaiete permanente din partea lui demonstrează un singur lucru: guvernarea este în impas, impotentă şi depășită. Având toată puterea, dar nefăcând nimic, guvernarea nu știe decât să caute scuze și vinovați în altă parte. Opoziția e de vină pentru toate”, se arată în reacția Maiei Sandu.

În aceste condiții, Maia Sandu a venit cu o propunere către vicepreședintele PD, de a face „schimb de locuri”:

1. Guvernul iși dă demisia și președintele Parlamentului la fel.
2. Noi ne asumăm responsabilitatea să formăm un guvern tehnocrat, din oameni integri, profesioniști, inclusiv din rândul conaționalilor noștri care muncesc peste hotare.
3. Deputații au ocazia să-și demonstreze atașamentul real față de valorile europene și votează echipa și programul, fără partajări și înțelegeri.
4. Anulăm modificarea legislației electorale, calificată de către instituțiile UE drept nepotrivită.
5. Schimbăm conducerea Procuraturii generale, reformăm Consiliul Superior al Magistraturii și facem concurs real pentru a selecta conducerea Autorității Naționale pentru Integritate. Depolitizăm conducerea Comisiei Electorale Centrale.

„În 2 luni, ne anagajăm să refacem relațiile cu UE și să restabilim finanțarea externă. În cel mult 2 luni, lichidăm schemele prin care se fură sume importante de bani publici. În 6 luni, ne obligăm să asigurăm o independență elementară a justiției și să începem procesul de curățare a clasei politice de elemente criminale și corupte. Rând pe rând, scoatem instituțiile statului de sub controlul nașului dlui Candu”, a mai spus președinta PAS.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...