02:36:01 19.04.2024
Stiri

Un nou DUEL Maia Sandu - Andrian Candu! Lidera PAS: „Haideți să ne schimbăm cu locurile. Mergem la alegeri cu inima deschisă”

Politică 16.11.2017 20:05 Vizualizări3225 Autor: Ziarul National
Un nou DUEL Maia Sandu - Andrian Candu! Lidera PAS: „Haideți să ne schimbăm cu locurile. Mergem la alegeri cu inima deschisă” Unimedia


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, îi propune spicherului democrat, Andrian Candu, ca guvernarea să se schimbe cu locurile cu opoziția, fiindcă prima ar fi „în impas, impotentă și depășită”.

Reacția vine după ce Andrian Candu i-a reproșat Maiei Sandu astăzi că „joacă rolul unei sfinte în politica moldovenească” și că, deși îl acuză pe Vlad Plahotniuc de uzurparea puterii în stat, a tolerat schemele de corupție ale PLDM, partid din care a făcut parte.

„Observ că Andrian Candu își confirmă statutul de campion în a căuta vinovați pentru eșecurile guvernării. Ca întotdeauna, opoziția e de vină pentru toate relele de azi și de altă dată, inclusiv pentru furtul miliardului. (Dl Candu a uitat cum, în calitate de ministru al Economiei, promova cu insistență eliberarea garanției pentru banii delapidați din cele trei bănci fără nicio măsură de protecție din partea statului și înainte ca Banca Națională să impună administrare specială la băncile furate.) Aceste vaiete permanente din partea lui demonstrează un singur lucru: guvernarea este în impas, impotentă şi depășită. Având toată puterea, dar nefăcând nimic, guvernarea nu știe decât să caute scuze și vinovați în altă parte. Opoziția e de vină pentru toate.

Dacă tot nu au idei, venim noi cu o propunere - haideți să ne schimbăm cu locurile:

1. Guvernul își dă demisia și președintele Parlamentului la fel.
2. Noi ne asumăm responsabilitatea să formăm un guvern tehnocrat, din oameni integri, profesioniști, inclusiv din rândul conaționalilor noștri care muncesc peste hotare.
3. Deputații au ocazia să-și demonstreze atașamentul real față de valorile europene și votează echipa și programul, fără partajări și înțelegeri.
4. Anulăm modificarea legislației electorale, calificată de către instituțiile UE drept nepotrivită.
5. Schimbăm conducerea Procuraturii generale, reformăm Consiliul Superior al Magistraturii și facem concurs real pentru a selecta conducerea Autorității Naționale pentru Integritate. Depolitizăm conducerea Comisiei Electorale Centrale.

În două luni, ne anagajăm să refacem relațiile cu UE și să restabilim finanțarea externă. În cel mult două luni, lichidăm schemele prin care se fură sume importante de bani publici. În 6 luni, ne obligăm să asigurăm o independență elementară a justiției și să începem procesul de curățare a clasei politice de elemente criminale și corupte. Rând pe rând, scoatem instituțiile statului de sub controlul nașului dlui Candu.

În aceste condiții, mergem la alegeri cu inima deschisă. Să judece oamenii cine și cât dezastru a făcut”, este replica Maiei Sandu dată lui Candu pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md