Legiştii i-au identificat oficial pe cei 70 de oameni care şi-au pierdut viaţa în tragedie, un copil înregistrat ca născut mort în spital pe 24 iunie, ziua incendiului, fiind cea de-a 71-a victimă, a precizat poliţia.

'Poliţia consideră acum că toţi cei care au murit în incendiu au fost găsiţi şi identificaţi' se spune într-un comunicat.

'Echipe de specialişti care au lucrat în interiorul Grenfell Tower şi legiştii au împins dincolo de limite ceea ce este posibil din punct de vedere ştiinţific pentru a identifica persoanele', a subliniat comandantul Stuart Cundy.

'Complexitatea eforturilor noastre de a-i recupera şi identifica pe toţi cei care au murit, dar şi pe toţi cei care au scăpat în acea noapte nu poate fi subestimată', a adăugat el.

'Ancheta noastră penală continuă şi suntem hotărâţi să facem tot ce putem pentru a găsi răspunsurile pe care atât de mulţi oameni le caută cu disperare', a adăugat responsabilul poliţiei londoneze.

Conform anchetei din primele zile de după incendiu, acesta s-a declanşat de la congelatorul unui frigider şi s-a extins rapid la învelişul exterior al blocului-turn cu 24 de etaje.

Într-o vastă operaţiune de verificare a 600 de imobile cu izolaţie similară celei de la Grenfell Tower, acuzată că a contribuit la propagarea rapidă a focului, toate cele 137 de clădiri inspectate în prima fază au fost declarate neconforme cu normele antiincendiu.

Premierul britanic Theresa May a numit în septembrie un fost judecător al Curţii de Apel la conducerea anchetei publice cu privire la acest dezastru. Martin Moore-Bick a promis atunci să examineze 'cauza sau cauzele imediate la incendiului şi căile prin care el s-a propagat', precum şi reacţia autorităţilor naţionale şi locale şi a pompierilor.