/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Ce vor face duminică deputații? Democrații boicotează, dar unii sunt șovăielnici. „E o șansă de a-l ajuta pe Chirtoacă să-și facă familie”

missing
16 noiembrie 2017, ora 18:09

Socialiștii și comuniștii spun că vor merge neapărat la referendumul anti-Chirtoacă.

„- Mergeți la referendum?
– Numaidecât. Pentru dezvoltarea Chișinăului”, ne-a declarat Vladimir Voronin.

„Sunt locuitor al acestui oraș și cetățean al acestei țări. Cum să nu merg la referendum?”, a menționata deputata PSRM Elena Hrenova.

„Domnul Ghimpu trebuie să vină, fiindcă este o șansă de a-l ajuta pe domnul Chirtoacă să-și facă familie, să mai scrie niște lucrări științifice, de exemplu, cum de furat 300 de ha de pământ”, susține Bogdan Țîrdea, deputat PSRM.

„Duminică merg la referendum în primul rând, dar nu cu noaptea în cap. Posibil o să merg la biserică, după asta la referendum”, a adăugat deputatul PSRM Grigore Novac.

Deputații PL și PLDM vor rămâne însă acasă. La fel și cei din PPEM. Unii vor bea vin de la Colonița, iar alții se vor ocupa de treburile casnice.

„- Am vin foarte gustos la Colonița. Am amestecat struguri Caster cu Muscat. Foarte gustos. Saperavi am.
– Deci îi invitați pe toți la partid?
– Mă gândesc, să vedem, poate în Burkina Faso, că e mai aproape”, ne-a declarat președintele fracțiunii PL, Mihai Ghimpu.

„„Duminică, duminică…” este așa un cântec mi se pare. Mă voi ocupa de treburile casnice, nu voi merge la referendum. Nu vreau să fac jocul cuiva pur și simplu,” susține Tudor Deliu, președintele fracțiunii PLDM.

„Duminică o să țin pumnii strânși ca să nu iasă lumea la referendum,” afirmă Valerian Bejan, deputat PL.

Sincron: IURIE LEANCĂ VICEPREȘEDINTE PARLAMENTULUI

„Personal, stau acasă. În rest, am zis că lăsăm la latitudinea cetățenilor să decidă,” a menționat vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă.

„Stăm acasă, boicotăm acest referendum, nu participăm nici într-un fel la acest vot, pentru că nu trebuie să facem jocul unor forțe politice, tandemul PD-PSRM”, adaugă deputatul PL, Roman Boțan.

Deși oficial au anunțat că boicotează referendumul, unii democrați par cam șovăielnici. „Încă nu am decis. Mai este timp”, spune Raisa Apolschi, deputat PDM.

„O să mă gândesc. Mai am timp”, a menționat Constantin Țuțu.

Și pentru că duminică Mihai Ghimpu împlinește 66 de ani, unii au lăsat politica la o parte și i-au urat liberalului sănătate. Alții l-au îndemnat să lase fumatul.

„Pe dl Ghimpu o să-l telefonez la data de 19, dar vreau să-i doresc sănătate, să fie mai cumpătat câteodată, când mai iese în public. Mulți ani să aibă înainte”, zice Tudor Deliu.

„Din tot sufletul îi doresc sănătate și la mulți ani”, a declarat Zinaida Greaceanîi.

„- Domnul Ghimpu niciodată nu m-a felicitat personal. Dumnealui este bărbat, există eticheta.
– Așteptați s-o facă el primul?
– Nu aștept eu să facă primul. În rest, sănătate și înțelegere în familie”, a menționat deputata PCRM Elena Baondarenco.

„- O să-i dorim să fumeze mai puțin.
– Să fumeze mai puțin?
– Da.
– De ce? Prea mult o face? –
Mult sau puțin, asta e altă întrebare. Dar e mai bine deloc”, afirmă deputatul PL Valerian Bejan.

„Să rămână cum este acum – un exemplu de curaj pentru toți politicienii din RM”, a adăugat deputatul PL Roman Boțan.

„Tot ce e necesar pentru ca să se dezvolte și să meargă înainte”, a conchis Vladimir Vitiuc, deputat PDM.

Reamintim că, plebiscitul va avea loc duminică, 19 noiembrie, și ne va costa 9 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram