Parlamentul nu a făcut lumină în Raportul cu privire la alimentele alterate din instituțiile de învățământ. Diacov: „Haideți, să revenim peste 6 luni”

pldm
Foto: Politics.MD/ fotografie simbol

Reprezentanții Guvernului și Procuraturii Generale au fost chemați la raport în Parlament pe marginea dosarului privind alimentele alterate din instituțiile preșcolare și cele de învățământ din capitală.

La audieri au participat Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, Director Adjunct al Agentiei Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Ion Toma, Secretarul de Stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igro Șarov și Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca.

În cadrul deliberărilor, șeful Procuratorurii Anticorupție a declarat că sunt deschise 32 de cauze penale, 5 persoane  au fost deja condamnate cu privire la trucarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare în instituțiile preșcolare și școlare, iar alții 5 inculpați se află în ultima etapă de prezentare a învinuirii, dosarele lor se află în judecată.

Deputatul socialist, Vlad Batrîncea, a zis că rapoartele reprezentanților guvernului și a procuraturii reprezintă o beletristică. Socialistul se arată nemulțumit de răspunsurile raportorilor. Mai mult, ei nu au răspuns la așa întrebări  cum: „Ce s-a făcut?”, „„Cine este vinovat?” și „Ce s-a făcut ca acest lucru să nu să se repete”.

Deputatul liberal democrat Tudor Deliu a menționat că alimentarea copiilor este precară, iar managementul instituțiilor responsabile este defectuos. A mai adăugat că nu s-a făcut nimic în acest sens, copiii continuă să mănânce terci cu viermi. Statul nu face nimic de a soluționa problema creată.

Dumitru Diacov, deputatul fracțiunii PDM a propus ca Parlamentul să revină peste 6 luni la această temă, o perioadă suficientă ca să se creeze soluții: „O să vedem ce s-a făcut, nu concerte electorale”

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente