/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Primara interimară Silvia Radu a vrut să inspecteze un șantier cu probleme, dar i s-a interzis accesul

missing
16 noiembrie 2017, ora 17:21

Într-un comunicat al primăriei se spune că despre conflictul dintre compania de construcții și cetățeni, Radu a fost informată de către reprezentanții locatarilor din preajma șantierului nominalizat, care au fost miercuri în audiență la primarul interimar pe acest subiect.

Însă, edilului-șef al Capitalei i-a fost interzis accesul pe șantier de către reprezentanții firmei de construcții, invocându-se informarea tardivă din partea autorităților administrației publice locale a municipiului Chișinău și faptul că șantierul ar fi conservat.

În schimb, Radu a declarat că va deschide o procedură de contravenție. „Situația dată nu poate continua la nesfârșit, pentru că aici locuiesc oameni, iar șantierul nu poate rămâne deschis multă vreme, pentru că poate genera pericole”.

Totodată, în comunicat se anunță că săptămâna viitoare la Primărie va fi convocată o ședință cu părțile implicate în acest proiect: grupul de lucru creat de către Ministerul Sănătății, SC “Inamstro” SRL, Direcția Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, Pretura Buiucani și Agenția pentru Supraveghere Tehnică, pentru a stabili cauza ignorării propunerilor municipalității vizavi de modificarea proiectului, și la ce stadiu sunt acestea. De asemenea vor fi invitați și locatarii din preajmă pentru a găsi soluții de compromis și pentru a stabili soarta de mai departe a construcției din str. V. Belinski, 4.

În același comunicat se spune că Grozavu a semnat o dispoziție vizavi de sistarea lucrărilor de construcție din str. V. Belinski, 4 în luna septembrie 2017. Dispoziția mai prevede retragerea autorizației de construire de către SC “Inamstro” SRL, până la aplanarea litigiului și emiterea unei hotărâri definitive și irevocabile a instanței de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram