Incidentul s-a produs în zona Khair Khana din Kabul, în faţa unei săli de nunţi, potrivit agenţiei Dpa.

În apropierea locului unde s-a produs explozia se desfăşura un miting politic la care participau susţinători ai liderului regional Atta Mohammad Noor, guvernatorul provinciei Balkh şi figură marcantă a partidului Jamiat-i-Islami, potrivit Reuters online.

Un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne a anunţat că un atacator sinucigaş s-a apropiat de hotelul unde avea loc mitingul politic. Printre cei decedaţi se numără şi cinci poliţişti, a precizat oficialul.

Oficialii afgani au declarat că atacatorul a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în momentul în care a fost oprit de forţele de securitate la intrarea în hotel.

Najib Danish, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, a precizat că în urma atacului au fost ucişi şapte poliţişti şi doi civili, iar alte nouă persoane au fost rănite, potrivit site-ului postului France 24.

Noor, un critic al preşedintelui afgan Ashraf Ghani, nu era prezent la eveniment, a anunţat unul din consilierii săi.

Insurgenţii talibani au anunţat rapid că nu au nicio legătură cu atentatul.

Pe de altă parte, reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, prin propria agenţie de ştiri, Amaq, atacul, fără ca însă să ofere vreo dovadă în acest sens.

"Un atacator sinucigaş al Stat Islamic şi-a detonat centura explozivă la o adunare a membrilor Gameaya Islamiya în mijlocul oraşului Kabul", se afirmă într-o declaraţie dată publicată pe site-ul Amaq.