Contract „din viitor” în apărarea lui Plahotniuc. Avocatul Cijicenco îl prezintă drept „probă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avocatul Radu Cijicenco, cel care a recunoscut public că a fost la penitenciarul Jilava, unde este deţinut killerul Vitalie Proca, dar a negat că a făcut-o la indicația lui Vlad Plahotniuc, a comis-o din nou. Într-o ştire difuzată de Publika TV, acesta a prezentat un contract semnat cu familia lui David Davitean, fostul cumnat al lui Proca, acord care ar demonstra, potrivit avocatului, că anume părinţii lui Davitean l-au trimis la Jilava. Se pare însă că, în graba în care a încercat să tocmească acest document, avocatul a adus-o din viitor, foaia fiind semnată cu data de 29 noiembrie 2017.

De partea cealaltă, Alexandru Botnariuc, avocatul familiei Davitean, spune că Cijicenco a fost prezentat familiei de către Constantin Botnari, pentru a negocia condiţiile de eliberare a lui David Davitean, fostul cumnat al lui Vitalie Proca. După ce în luna iunie a acestui an Davitean a fost condamnat de prima instanţă, părinţii săi au semnat un contract cu Cijicenco, în speranţa că acesta va obţine, totuşi, eliberarea fiului lor. Toate aceste evenimente s-au produs în vara anului 2017, la opt luni de la plecarea lui Cijicenco la Jilava, iar acesta minte când spune că s-a dus la Proca la rugămintea familiei Davitean, notează avocatul.

Alexandru Botnariuc mai spune că Cijicenco a rămas cu acele formulare semnate, dar necompletate, iar acestea i-au prins bine anume acum, când au fost completate de altcineva, adaugă avocatul.

Mai mult, acest mandat, a cărui dată a fost adăugată ulterior, nu-l împuterniceşte nicidecum pe Cijicenco să plece în România şi să poarte discuţii cu Proca deoarece documentul se referă strict la cauza penală a lui David Davitean, mai notează avocatul familiei. Apărătorul a adăugat că Venera Gasparean şi Karlen Davitean au decis să depună o plângere la Procuratura Generală împotriva falsurilor la care a recurs Radu Cijicenco.

Contactat de JurnalTV, acesta a insistat că a semnat acel mandat cu familia Davitean în noiembrie 2016, înainte de a pleca la Jilava. În momentul în care i s-a comunicat că în ştirea de la Publika apare şi un exemplar al mandatului datat cu noiembrie 2017, acesta s-a arătat profund surprins şi a declarat că nu poate fi adevărat, deşi pe imagini apare clar data – 29 noiembrie 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...