Traian Băsescu: Republica Moldova s-a așezat singură într-o zonă gri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova s-a așezat singură într-o zonă gri, mai ales prin nefericitul articol din Constituție care stabilește neutralitatea țării, a declarat Traian Băsescu, fostul președinte al României, într-un interviu pentru radio Europa Liberă.

„În această regiune”, a continuat Băsescu, „nu poți să rămâi neutru”. Pe de altă parte, fostul președinte român a avertizat clasa politică de la Chișinău să nu încerce să „vândă” populației „himere”: „… așa-zișii „pro-europeni” pe fond promit o intrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ceea ce este o minciună”, a spus fostul șef al statului român.

În opinia sa, realist ar fi ca Republica Moldova să-și vadă drumul spre Europa printr-o unire cu România. „.. soluția pentru Republica Moldova, și soluție de securitate, și soluție de perspectivă de creștere economică și implicit a nivelului de trai al populației este Unirea cu România. Asta-i perspectiva onestă …”, a mai declarat Traian Băsescu, care este președintele de onoare al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova și al Mișcării Populare din România.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...