(VIDEO) Candu sare în apărarea lui Plahotniuc şi o acuză pe Sandu că „a adus Republica Moldova la dezastru prin acțiunile PLDM”: „Se preface. Nu e o sfântă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, o acuză pe lidera Partidului Acțiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, că a adus Republica Moldova la dezastru prin acțiunile PLDM, partid din care aceasta nu a făcut parte, însă a ajuns în Legislativ, iar ulterior ministru al Educației fiind susținută de această formațiune politică.

În încercarea de a-şi proteja naşul de cununie, oligarhul şi liderul Partidului Democrat (PD), Vladimir Plahotniuc, pe numele căruia astăzi Sandu a prezentat la Procuratură noi probe de uzurpare a puterii în stat, Candu a învinuit-o pe lidera PAS de toate relele care se întâmplă în ţară.

„Maia Sandu nu este o sfântă. Ea doar joacă rolul de sfântă în politica moldovenească. Să nu uite că vine din PLDM, cel mai corupt partid şi care a adus dezastrul în Republica Moldova. Probabil ea este un om chinuit, că a făcut parte din PLDM care a adus dezastrul, pentru că a tăcut atunci. Este nevoită să se prefacă zi de zi, pentru că dacă ar încerca să fie cinstită, ea ar trebui să plece din politică”, a comentat Candu înregistrările audio cu Plahotniuc prezentate astăzi de lidera PAS.

Mai mult, acesta a mers mai departe şi a învinut-o că a adus Republica Moldova la dezastru prin acțiunile PLDM.

„Dacă ar îmbrăca tricoul PLDM, cu care a mers la alegeri în anul 2014, şi s-ar uita în oglindă şi ar spune că este sinceră, oglinda s-ar sparge, pentru că tricoul este cumpărat din bani furaţi. Regret că ea face spectacol şi vrea să pară a fi sfântă, când de fapt joacă un rol de prost gust. Colegii ei de partid interveneau telefonic cu FISC-ul. Să îşi aducă aminte de discuţiile pe care le purtau colegii ei de partid. De ce nu era ea atunci atât de vocală? A tolerat totul şi a adus ţara la dezastru prin acțiunile PLDM”, a conchis Andrian Candu.

Amintim că preşedintele PAS, Maia Sandu, alături de alţi reprezentanţi ai formaţiunii au organizat un flash-mob joi, 16 noiembrie, la sediul Procuraturii Generale (PG). Sandu s-a arătat nemulţumită de refuzul PG de a porni urmărirea penală pe numele liderului PD, Vladimir Plahotniuc, pentru uzurparea puterii de stat şi a adus probe noi la dosar. Procurorii şi-au justificat decizia respectivă prin „lipsa faptului infracţiunii” şi că denunţul semnat de către Maia Sandu ar fi motivat politic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...