/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Au fost desemnaţi laureaţii Festivalului Internaţional „Două inimi gemene. In memoriam Doina și Ion Aldea-Teodorovici”

missing
16 noiembrie 2017, ora 14:55

Câştigătorii au fost desemnaţi de un juriu internaţional în frunte cu telejurnalista Gutiera Prodan. Solicitată de MOLDPRES, directorul Festivalului, Eugenia Marin, mama Doinei Aldea-Teodorovici, a menţionat că la ediţia curentă au participat 43 de concurenţi (23 la secţiunea copii şi 20 – la secţiunea maturi) din 10 ţări: R. Moldova, România, Rusia, Ucraina, Vietnam ş.a.

„Sunt foarte mulţumită de modul în care s-a desfăşurat ediţia din acest an, cu toate că a fost realizată cu mijloace financiare modeste. Au fost concurenţi buni, voci puternice, astfel încât am avut de unde alege câştigătorii”, a precizat Eugenia Marin.

La ediţia din anul curent, Marele Premiu, la secţiunea copii, a fost cucerit de Erica Musteaţă din R. Moldova, iar la categoria adulţi premiul a fost adjudecat de Ro Ong Ha Thoai din Vietnam.

La secţiunea copii, premiul I l-au obținut Anastasia Barbă, Adelina Iordachi (R. Moldova) şi Viliana Ivanova (Bulgaria), premiul II – Maria Godoroja, Arina Bădulescu (R. Moldova) şi Ana-Maria Alucăi (România) şi premiul III – Andreea Tican (România), Daniela Ţurcan şi Diana-Camelia Uzun (R. Moldova).

La categoria maturi, premiul I a fost împărţit între Evelina Abdulaeva (Uzbekistan), Yelyzaveta Masliukova (Ucraina) şi Maria Balabanova (Rusia). Premiul II a fost obţinut de Rustem Gairianov (Federaţia Rusă), Varvara Semionova (Federaţia Rusă) şi Gusein Imanov (Azerbaidjan). În posesia premiului III au intrat: Martun Vardanyan (Armenia), Elizaveta Efimenko (Belarus) şi Viorela Stoian (România).

Juriul a mai acordat premii speciale. Concurenţii au fost acompaniaţi de Orchestra condusă de Cristofor Aldea-Teodorovici, preşedintele Festivalului.

Amintim că deținătorul Trofeului primei ediții a fost interpretul Pașa Parfeni. La ediţia din anul trecut, Marele Premiu, la secţiunea copii, a fost obţinut de Mihaela Stratan din R. Moldova, iar la categoria adulţi, premiul a fost adjudecat de Yordan Markov din Bulgaria.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram