12:30:59 18.04.2024
Stiri

SOLUȚIA lui Băsescu în cazul declanșării unui RĂZBOI la Nistru în eventualitatea Unirii celor două state românești: „România nu-i Ucraina. Nu-i singură!”

Politică 16.11.2017 15:40 Vizualizări3610 Autor: Ziarul National
SOLUȚIA lui Băsescu în cazul declanșării unui RĂZBOI la Nistru în eventualitatea Unirii celor două state românești: „România nu-i Ucraina. Nu-i singură!”


Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, susține că România ar fi în legitimitate, dacă Unirea cu R. Moldova s-ar produce în conformitate cu actul final de la Helsinki, adică prin discuții și negocieri politice.

„România va fi în legitimitate și aliații noștri vor fi alături de noi. Suntem membri NATO. România nu-i Ucraina. Nu suntem singuri”, a declarat astăzi fostul președinte al României, la o întâlnire cu studenții de la Universitatea Liberă Internațională de la Chișinău.

Întrebat dacă are o soluție pentru eventuala declanșare repetată a unui război la Nistru, aidoma celui din anul 1992 cu participarea Federației Ruse, în cazul Unirii celor două state românești, Traian Băsescu a răspuns: „Voi fi sincer: mai bine lași Transnistria acolo și faci Unirea”.

Fostul președinte al României a subliniat că procesul de interconectare a rețelelor de gaze și energie între cele două maluri ale Prutului este „mult întârziat”, iar asigurarea securității energetice a R. Moldova trebuie să devină „o prioritate”, fapt pentru care este nevoie de „voință politică puternică” la Chișinău pentru a elimina dependența de Federația Rusă din acest punct de vedere.

„Niciun stat care nu are asigurată securitatea, nu poate avea prosperitate. Nicăieri în lume”, a adăugat Traian Băsescu.

În altă ordine de idei, Băsescu a afirmat că „susținătorii lui Dodon trebuie bătuți... la vot” și, dacă s-ar întâlni cu președintele R. Moldova, l-ar întreba: „Câți dintre locuitorii R. Moldova au ochii așa (înguști - n.r.), de vrei să-i duci în Uniunea Euroasiatică?”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md