/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Denunțul Maiei Sandu, suprimat. Procuror: Nu am considerat necesară audierea lui Plahotniuc

16 noiembrie 2017, ora 14:15

Prin ordonanța emisă, procurorii informează că Vlad Plahotniuc nu va fi urmărit penal, deoarece, în opinia lor, nu există elemente componente ale infracțiunii. Maia Sandu s-a declarat nedumerită. Ea nu înțelege de ce procurorii au audiat doar persoane loiale Partidului Democrat și de ce nu a fost audiat însăși Plahotniuc.

„Surpriză, procuratura ne informează că cetățeanul Plahotniuc Vladimir este curat ca lacrima. Din această scrisoare aflăm că cei audiați de procuratură și anume: Președintele Parlamentului, Andrian Candu, deputații Ghilețchi, Violeta Ivanov, Anatolie Zagorodnii spun că nu există nicio imixtiune din partea lui Plahotniuc. De asemenea ne întrebăm de ce cel care este vizat în denunțul nostru, și anume Vlad Plahotniuc, nu a fost audiat de către Procuratură”, a declarat Maia Sandu, președinte PAS.

Pe de altă parte, procurorii spun că Plahotniuc nu a fost audiat, deoarece nu e existat o astfel de necesitate. Iar PD susține că, prin astfel de demersuri, Maia Sandu pur și simplu își face campanie.

„Eu, examinând denunțul dumneaei, am verificat circumstanțele care au fot expuse în el, am audiat persoane, inclusiv persoane de rang înalt, funcționari publici și, prin ordonanță, mi-am expus concluziile la care eu am ieșit și de ce am refuzat pornirea urmăririi penale pe faptele care au fost expuse. -Dumneaei susține că Vlad Plahotniuc nu a fost audiat. De ce? -De ce, pentru că nu am considerat de cuviință”, a menționat Denis Rotaru, procuror PCCOCS.

„În mod normal Partidul Democrat nu comentează declarațiile care sunt făcute de lidera partidului PAS. Unele partide au intrat în campanie electorală și evenimentul care a avut loc astăzi cred că este o demonstrație”, susține Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

În fața Procuraturii, Maia Sandu a prezentat și câteva interceptări mai vechi ale discuțiilor dintre Serghei Iaralov, un apropiat al lui Plahotniuc, și omul de afaceri Veaceslav Platon, care, în opinia ei, confirmă faptele invocate în denunț. Astfel, Maia Sandu a spus că va ataca refuzul procurorilor în instanța de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram