Traian Băsescu: „Dacă vă imaginați că instituțiile statului român nu au luat în serios dezvăluirile killerului Proca, vă înșelați”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În România, procurorii ar fi pornit o anchetă penală dacă o instituție media ar fi realizat un interviu cu un deținut, în care se aduc acuzații de tentativă de omor din partea unor politicieni, o spune fostul lider de la Controceni, Traian Băsescu, cu referire la declarațiile killerului Vitalie Proca, care îl acuză pe oligarhul şi liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, de comandarea omorului bancherului rus, Gherman Gorbunțov.

Întrebat în cadrul unei emisiuni de la Agora, cum ar fi reacționat organele judiciare din România dacă un politician ar fi fost învinuit de organizarea unui omor, Băsescu a afirmat că imediat ar fi fost declanşată o anchetă.

„S-ar fi declanșat o anchetă. În România mulţi spun multe despre mulţi, dar procurorii acționează imediat. Nu se pot lua măsuri fără implicarea procurorilor, de asta ei pornesc anchete”, a declarat Băsescu.

Făcând trimitere la declarațiile lui Proca, fostul președinte român spune că, cu siguranța, autoritățile române au luat în serios spusele killerului.

„Dacă vă imaginați că instituțiile statului român nu au luat în serios dezvăluirile acestuia, vă înșelați”, a spus Băsescu adăugând că în România este o obișnuinţă ca presa să obţină interviuri cu deținuții, inclusiv cei de maximă securitate. „Sunt foarte multe televiziuni românești, care i-au interviuri unor condamnați de maximă securitate. Acest lucru nu e interzis prin democrație”, a completat acesta.

Killerul Vitalie Proca a dezvăluit în cadrul unui interviu exclusiv pentru Jurnal TV că, oligarhul Vladimir Plahotniuc ar fi cel care a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunțov.

Citeşte şi: Proca: Plahotniuc a comandat asasinarea lui Gherman Gorbunțov. Ce dezvăluiri a mai făcut killerul

„Vlad Plahotniuc este cel care a comandat omorul. Îl consider pe acest om un criminal în serie”, a declarat Proca. El a spus că despre această tentativă știau puțini oameni.

„În tentativa de asasinat au fost implicați doar Plahotniuc, Druță, Valera și eu”, a mai declarat Vitalie Proca.

Proca afirmă că asasinatul a fost comandat prin intermediul interlopului Ion Druță, care se află în prezent încarcerat în Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...