08:41:56 19.04.2024
Stiri

DIICOT susține că Vlad Plahotniuc nu este urmărit penal în România

Anticorupție 16.11.2017 13:48 Vizualizări2471 Autor: Ziarul National
DIICOT susține că Vlad Plahotniuc nu este urmărit penal în România


Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România a clarificat, într-un răspuns oficial pentru ZdG, că liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc nu este urmărit penal în baza denunțului inculpatului Veaceslav Platon.

DIICOT susține că s-a dispus intentarea urmăririi penale pe fapt, nu pe o persoană anume.

„În dosarul penal înregistrat la noi s-a dispus intentarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălare de bani. În cauză se efectuează în continuare cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor. Alte aspecte nu pot fi comunicate la acest moment”, se arată într-un răspuns oficial oferit de DIICOT.

De menționat că și purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a declarat marți că organele de drept ar fi inițiat urmărirea penală pe fapt.

„Vedem o nouă campanie de manipulare apărută în presă. Este un fals grosolan. Domnul Plahotniuc nu este cercetat în România. Documentul prezentat de Jurnal TV reprezintă o ordonanţă mai veche. Această ordonanță a fost eliberată pe fapt și nu e pe numele lui Vlad Plahotniuc. Legislația din România prevede că oricine ar depune o plângere, atunci organele respective sunt obligate să pornească urmărirea penală. Deci, nu e vorba despre cercetarea domnului Plahotniuc, așa cum, în mod complet manipulator, au prezentat această informație unele instituții media. Astfel, le cerem oficial să dezmintă acest lucru și să citească atent documentul”, a menționat Gămurari astăzi, în cadrul unui briefing de presă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md