Voronin o mustră pe Zotea pentru comportament necorespunzător la şedinţele Parlamentului: A rămas numai de pus un „şest” ca ea să se antreneze

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul comunist, Vladimir Voronin, s-a luat azi de deputata liberală Alina Zotea pentru că nu ar fi avut un comportament corespunzător şedinţelor în plen ale Parlamentului. Acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că sus, la tribunele dedicate vizitatorilor, un grup de vizitatori făceau poze cu Alina Zotea. Astfel, acesta l-a întrebat pe Andrian Candu dacă există cineva în Parlament care să monitorizeze cu ce se ocupă delegaţiile care vizitează şedinţele.

UPDATE: Alina Zotea a precizat pentru Independent.md că, de fapt, Vladimir Voronin s-ar fi indignat pe motiv că ea vorbea cu tinerii, explicându-le tinerilor care vizitau şedinţa la iniţiativa sa despre activitatea parlamentară.

„Este foarte greu de menţinut în hotarele zilei internaţionale a toleranţei, domnule Candu”, a menţionat Voronin în contextul în care la începutul şedinţei preşedintele Parlamentului a spus că la data de 16 noiembrie este sărbătorită Ziua Internaţională a Toleranţei, îndemnând deputaţii să fie în spiritul sărbătorii.

„Uitaţi-vă acolo sus ce se face. A rămas numai de pus un „şest” (trad. rus. bară metalică verticală la care, de obicei, se dansează strip-tease în cluburile de noapte) ca deputata asta liberală… cum se numeşte asta în limba franceză…, ca ea să se antreneze pe el, şi gata. Asta în cadrul şedinţei Parlamentului! Aveţi vreo persoană domnule Candu care trebuie să monitorizeze toate delegaţiile estea care intră în Parlament, cu ce se ocupă şi aşa mai departe?! Uitaţi-vă! 40 de minute!”, a mai spus indignat liderul comunist.

După ceva timp, deputata Alina Zotea i-a cerut preşedintelui Parlamentului dreptul la replică. Acesta însă i-a interzis, menţionând că nu a fost rostit numele, deşi în fracţiunea PL există o singură deputată.

„N-aveţi replică doamna Zotea. Nimeni nu v-a pronunţat numele. Replică înseamnă când este pronunţat numele persoanei, potrivit Regulamentului Parlamentului”, a motivat Candu.

Ulterior, şi deputatul liberal Ion Apostol a cerut dreptul la replică pentru Alina Zotea menţionând să s-a făcut referire la fracţiune. Nici de această dată însă, Andrian Candu nu i-a permis

Precizăm că Ziua Internaţională a Toleranţei este o sărbătoare anuală declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite în 1995 pentru ca oamenii să conştientizeze pericolele intoleranţei. Aceasta se sărbătoreşte pe 16 noiembrie.

Iată ce făcea Alina Zotea în momentul în care Vladimir Voronin şi-a exprimat indignarea:


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...