/VIDEO/ Prăpăd în Grecia! Inundaţiile au făcut ravagii şi au luat viaţa a 15 persoane

16 noiembrie 2017, ora 12:36

Ploile torenţiale s-au abătut cu violenţă asupra regiunii Attica. Cele mai afectate oraşe sunt Mandra, Nea Peramos şi Megara, aflate la aproape 30 de kilometri de Atena, unde apa a depăşit un metru. Oamenii au fost surprinşi de viituri în case, în maşini sau pe străzi.

Inundațiile au provocat pagube de „proporții biblice”, după cum a anunțat Mandra Yianna Krikouki, primarul Atenei, într-o intervenție la televiziunea publică, potrivit The Guardian: „Totul este pierdut. Dezastrul e de proporții biblice.”

Drumurile s-au transformat în râuri de noroi şi resturi care au înghiţit tot ce le-a stat în cale. Puhoaiele au avut atâta forţă încât au luat cu ele maşini de câteva tone, pe care le-au aruncat peste case şi în copaci. Zeci de clădiri au fost serios avariate.

Furtunile violente fac ravagii de o săptămână în multe zone din Grecia. Autorităţile au declarat ieri stare de urgenţă în insula Symi, după ce inundaţii de proporţii au luat maşini de pe şosea şi le-au dus până în mare, au avariat case şi au provocat întreruperea alimentării cu electricitate şi apă potabilă.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova informează în or. Mandra, reg. Attica, Republica Elenă, după ploile torenţiale s-au produs inundaţii, astfel în regiune a fost anunţată situaţie excepţională. Totodată, anunță că cetățenii moldoveni pot să contacteze Ambasada Republicii Moldova la Atena la numărul de urgenţă: + ‎30 699 7939 458, în caz de necesitate.

Potrivit informaţiei preliminare, printre victime nu sunt înregistraţi cetăţeni ai Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram