17:07:55 19.04.2024
Stiri

Vlad Plahotniuc răspunde la ACUZAȚIILE Maiei Sandu: „Am fi vrut să vorbească despre uzurpare când era reprezentant de frunte al PLDM”

Politică 16.11.2017 12:36 Vizualizări3834 Autor: Ziarul National
Vlad Plahotniuc răspunde la ACUZAȚIILE Maiei Sandu: „Am fi vrut să vorbească despre uzurpare când era reprezentant de frunte al PLDM”


Partidul Democrat (PD) susține că acuzațiile lansate de lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, astăzi în fața Procuraturii Generale la adresa formațiunii și a președintelui acesteia, Vlad Plahotniuc, sunt „absurde”.

„Ele sunt în realitate o încercare disperată a PAS de a opri ascensiunea PD. Este o reacție determinată de panica și lipsa de proiecte politice a celor de la PAS. Ceea ce face PD este inclusiv să caute soluții împreună cu Guvernul pentru a opri dezastrul social pe care Maia Sandu l-a produs în sistemul de învățământ prin închiderea de școli fără o evaluare corectă, ceea ce a dus la o catastrofă socială, la situații dramatice pentru mulți copii, pentru părinții lor și profesorii lor”, acuză democrații într-un comunicat de presă.

„Faptul ca PD se apropie tot mai mult de problemele cetățenilor și se implică activ în rezolvarea lor a creat nervozitate unor partide politice, mai ales după ce ultimele sondaje de opinie au confirmat creșterea semnificativă a PD și a liderului său în încrederea cetățenilor. În acest timp, partidele de opoziție înregistrează scăderi în sondajele de opinie, unele de-a dreptul dramatice”, cităm din același comunicat.

De asemenea, democrații spun că Maia Sandu trebuia să vorbească de uzurparea puterii când era delegată în Guvern de liberal-democrați. „Am fi vrut ca Maia Sandu să vorbească despre uzurpare când era reprezentant de frunte al PLDM, când Vama și Fiscul terorizau businessul și cetățenii, când profesorii erau obligați să participe la manifestările electorale ale partidului ei. Ea a preferat atunci să tacă și să se complacă în acele scheme frauduloase care alimentau partidul pentru care a candidat la ultimele alegeri parlamentare”, se arată în răspunsul PD.

Reprezentanții principalului partid de guvernământ au mai adăugat că se vor implica în continuare „plenar și transparent în adaptarea activității guvernării pe care și-a asumat-o la agenda reală a cetățenilor”: „În acest sens, vom continua să cerem eficiență maximă de la instituțiile statului, rezultate concrete și o schimbare totală de atitudine față de cetățeni, o îmbunătățire a serviciilor prestate către populație”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md