15:02:55 24.04.2024
Stiri

FOTO // Primii beneficiari au primit cheile de la locuințele SOCIALE construite în Orhei. Vor plăti doar 500 de lei pe lună, fără nicio dobândă

Social 16.11.2017 12:00 Vizualizări1586 Autor: Ziarul National
FOTO // Primii beneficiari au primit cheile de la locuințele SOCIALE construite în Orhei. Vor plăti doar 500 de lei pe lună, fără nicio dobândă


Patru familii tinere din Orhei au primit deja cheile de la viitoarele lor locuințe, construite în cadrul programului „Locuințe Sociale”, implementat într-un termen record. Primii patru beneficiari ai proiectului lansat în septembrie curent, la inițiativa primarului Ilan Șor, sunt angajați din sectorul bugetar, inclusiv o educatoare de grădiniță, o asistentă socială, o angajată a Consiliului Raional Orhei, dar și un tânăr specialist din cadrul Primăriei Orhei, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Potrivit sursei citate, cheile de la primele locuințe au fost acordate de primarul de Orhei. „Scopul acestui proiect este să motivăm cetățenii noștri să nu plece din orașul Orhei din cauza lipsei unei locuințe. Dorim ca tinerii specialiști care activează în sectorul bugetar să poată beneficia de o locuință accesibilă, achitând doar 500 lei lunar și să rămână, acasă, în orașul Orhei”, a declarat primarul, care le-a oferit celor patru familii și câte un televizor.

Edilul a mai adăugat că în anul 2018 sunt planificate construcția a încă 40 de apartamente sociale în cadrul programului. „În anul viitor vor fi date în exploatare încă 40 de apartamente, iar în anii următori și mai multe”, a spus Șor.

Proiectul „Locuințe Sociale”, lansat în luna septembrie curent, prevede ca beneficiarii să plătească lunar câte 500 de lei, timp de 35 de ani. De asemenea, beneficiarii nu vor plăti niciun fel de dobândă.

Beneficiarii, care au primit cheile de la noile lor locuințe au adus mulțumiri primarului și celor care au depus eforturi pentru realizarea acestui proiect unic în R. Moldova. „Ne bucurăm foarte mult ca să avem propria casă. Casa este cel mai important lucru pentru orice familie tânără. Majoritatea tinerilor pleacă peste hotare din simplu motiv că nu au posibilitatea să aibă o locuință”, a spus Igor Cernei, care lucrează specialist IT în cadrul Primăriei Orhei.

Și educatoarea Grădiniței nr. 8 din Orhei, Tatiana Turuta, a spus că, în sfârșit, visul său de a avea o casă a devenit realitate. „Îi mulțumesc domnului primar pentru ceea ce face pentru tinerele familii. Până acum am locuit împreună cu soacra într-un apartament de 36 metri pătrați, iar acum avem casa noastră”.

Primăria precizează că lucrările de construcție au fost inițiate pe un teren de peste 6 mii metri pătrați, amplasat în cartierul Nordic al municipiului Orhei. Apartamentele date în exploatare au 42 de metri pătrați și dispun de hol, living, dormitor, bucătărie și grup sanitar. Fiecare familie are intrare separată, precum și o curte privată cu un teren de 260 de metri pătrați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md