09:13:17 20.04.2024
Stiri

DOC // Motivele pentru care Procuratura Generală a REFUZAT să-l cerceteze penal pe Vlad Plahotniuc la solicitarea PAS

Politică 16.11.2017 11:40 Vizualizări3707 Autor: Ziarul National
DOC // Motivele pentru care Procuratura Generală a REFUZAT să-l cerceteze penal pe Vlad Plahotniuc la solicitarea PAS Unimedia


Procuratura Generală a refuzat să pornească o urmărire penală pe numele liderului democraților, Vlad Plahotniuc, acuzat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de uzurparea puterii în stat.

Într-un răspuns oferit de procurorul Denis Rotaru de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale la denunțul PAS se arată că „lipsește faptul infracțiunii” pentru a-l cerceta penal pe Plahotniuc.

Procurorul s-a bazat, la emiterea soluției, pe depozițiile spicherului Andrian Candu și ale deputaților Vlaeriu Ghilețchi, Oxana Ivanov și Anatolie Zagorodnîi, ultimii doi sunt foști comuniști care au aderat la PD, dar și ale premierului Pavel Filip.

În timp ce Candu a calificat drept „politice” acuzațiile PAS, Zagorodnâi a spus că nu cunoaște cazuri în care Plahoniuc să fi influențat ilegal deciziile în Parlament. Și premierul Filip a declarat că nu a primit indicații ilegale de la Plahotniuc care să vizeze activitatea Guvernului.

„Procuratura nu a audiat nicio persoană care, de-a lungul timpului, fie a făcut declarații, fie a prezentat probe cu privire la uzurparea puterii de către Vladimir Plahotniuc. Mai mult decât atât, procuratura nu s-a încumetat nici măcar să-l audieze pe Plahotniuc cu privire la faptele care i se incriminează, probabil, din frică față de uzurpator”, a declarat astăzi lidera PAS la un flashmob în fața Procuraturii Generale.

Maia Sandu a anunțat astăzi că examinează posibilitatea atacării în instanță a refuzului Procuraturii Generale de a intenta dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Vedeți mai jos răspunsul primit de PAS de la Procuratura Generală:









Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md