Cel puţin 15 morţi în urma inundaţiilor produse la periferia Atenei; Tsipras a decretat doliu naţional în Grecia şi a promis asistenţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puţin 15 persoane au murit în urma inundaţiilor produse la periferia oraşului Atena, două localităţi fiind acoperite în totalitate de apă, au anunţat autorităţile regionale, citate de publicaţia Kathimerini.

Inundaţiile s-au produs în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în urma ploilor abundente. Localităţile Nea Peramos şi Mandra, situate la periferia vestică a capitalei Greciei, au fost inundate complet. Situaţia este dificilă şi în zona Magoula.

Şaptesprezece persoane au fost rănite şi sunt spitalizate, iar mii de persoane au fost evacuate.

Autorităţile centrale şi regionale au trimis echipe de intervenţie, inclusiv unităţi medicale mobile, în zonele calamitate.

Alexis Tsipras, premierul Greciei, a decretat doliu naţional şi a anunţat alocarea unor fonduri speciale pentru asistenţă, după inundaţiile produse la periferia Atenei, potrivit Mediafax.

„Asistăm la momente foarte dificile pentru Grecia. Ne confruntăm cu un dezastru”, a declarat Alexis Tsipras miercuri seară, într-un discurs televizat.

Sute de case au fost afectate de valurile de noroi generate de ploile torenţiale, la periferia oraşului Atena. Bilanţul preliminar este de cel puţin 15 morţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...