Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reacția autorităților după ce la…

Reacția autorităților după ce la o grădiniță din sect. Buiucani au fost depistate insecte în hrișcă

Direcția generală educație, tineret și sport (DGETS) a Consiliului Municipal Chișinău spune că s-a autosesizat după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini foto care denotă că hrișca pregătită pentru copii în grădinița nr.157 conținea insecte.

Reprezentanții DGETS susțin că la 14 noiembrie la fața locului s-au deplasat specialiștii din cadrul Direcției generale, DETS sect. Buiucani, Direcției Municipale Siguranța Alimentelor și Agenției Naționale de Siguranță a Alimentelor.

„Comisia a verificat loturile de hrișcă livrate de agentul economic SRL „Prodagrotrade” la  Grădinița  nr.157 (la data de 06.10.2017 – 50 kg și la data de 02.11.2017 – 50 kg). S-a constata că ambele loturi conțineau impurități sub formă de gâze. Hrișca care conține insecte este ambalată în pachet cu marca „Sofi”, producător „Moldagroproduct” SRL. Lotul dat a fost supus restricție, sigilat, prelevate probe și urmează a fi întors producătorului de către angajații ANSA până la luarea deciziei”, arată într-un comunicat al DGETS, unde se mai precizează că la opt noiembrie  în cadrul Grădiniței nr.157 a fost efectuat un control la care s-au depistat unele încălcări în procesul de alimentare a copiilor.

Pentru încălcările admise, DGETS a decis sancționarea disciplinară a directoarei interimare a grădiniței, Mariana Sclifos. În comunicat se precizează doar că șefa grădiniței nr. 157 a fost sancționată „conform prevederilor Codului Muncii și legislației în vigoare”,dar nu este indicată expres pedeapsa care i-a fost aplicată.

Totodată, DGETS anunță un briefing de presă pentru joi, 16 noiembrie, „cu privire la măsurile întreprinse de DGETS și DETS Buiucani în cazul atestării încălcărilor  în alimentarea copiilor la Grădinița nr.157”.

Foto: facebook.com