18:48:07 18.04.2024
Stiri

Silvia Radu a făcut o „RADIOGRAFIE” preliminară a situației din cadrul Primăriei: „HAOS managerial și lipsă de viziune”. Care-s prioritățile primarului interimar

Social 15.11.2017 19:17 Vizualizări1522 Autor: Ziarul National
Silvia Radu a făcut o „RADIOGRAFIE” preliminară a situației din cadrul Primăriei: „HAOS managerial și lipsă de viziune”. Care-s prioritățile primarului interimar


Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, susține că pe durata mandatului nu va face politică și din acest motiv consilierii municipali trebuie să înțeleagă că proiectele bune, în interesul cetățeanului, nu trebuie blocate doar din interes politic.

„Eu voi lucra cu toate grupurile de consilieri, dacă aceștia vor veni cu proiecte bune, realiste, în folosul oamenilor. Eu vreau să rezolvăm probleme, nu să ne certăm pe subiecte politice. Sper că toți consilierii vor avea maturitatea necesară să înțeleagă că proiectele bune trebuie votate și nu blocate. Chișinăul suferă prea mult, ca să îl mai rănim din orgolii politice”, a declarat Silvia Radu într-un interviu pentru deschide.md.

Aceasta a povestit că a venit în fruntea unei instituții cu un management defectuos. „O structură enormă, cheltuieli mari, societăți comerciale care au pierderi. Pe de altă parte, la unele direcții sunt bani puțini, care nu acoperă nici măcar cheltuielile curente. Pe scurt: haos managerial, lipsă de viziune, fără un control eficient al cheltuirii banului public”.

Radu spune că primul lucru pe care îl va pune în aplicare e reforma serviciilor publice. „Avem nevoie ca de aer de o reformă a serviciilor publice. Dacă vrem ca cetățenii să aibă servicii mai bune, atunci trebuie să ne mișcăm repede. Nu se pune problema de a disponibiliza unii angajați, ci de a-i face eficienți. Deci, domeniile prioritare sunt cele enumerate și în prima ședință: transparență, drumuri și trafic, curățenie. Sper ca, în scurt timp, cetățenii să spună că trăiesc într-un oraș mai curat, că se deplasează mai ușor prin oraș. Sunt conștientă că, pentru schimbări radicale, este nevoie de timp. Nu poți schimba totul peste noapte. Eu vreau să îmbunătățesc lucrurile și o voi face, dar nu promit că va fi totul ca în povești, pentru asta trebuie timp și proiecte mari”, a conchis Radu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md