Instanţa „s-a spălat pe mâini”! Candidatul PD la funcţia de primar în Sângera, acuzat de „coruperea alegătorilor”, rămâne în cursă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Judecătoria Chişinău a refuzat să constate faptele de corupere a alegătorilor, admise de către candidatul PDM la funcţia de primar al oraşului Sângera, Valeriu Poiată. Instanţa a făcut trimitere la faptul că nu ţine de competenţa sa acest lucru.

Astfel, potrivit candidatului „Partidului Nostru” la funcţia de primar al oraşului Sîngera, Ion Duca, care a raportat ilegalităţile candidatului democrat, instanţa a făcut trimitere la „lipsa de competenţe” în această privinţă, luând decizia de a respinge solicitarea privind anularea înregistrării lui Poiată în calitate de concurent electoral pentru coruperea alegătorilor la hramul satului Dobrogea din 27 octombrie, atunci când alături de deputatul democrat Constantin Ţuţu şi şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, Ghenadie Iurco, au oferit, din numele conducerii Partidului Democrat mai multe cadouri pentru şcoala şi grădiniţa din localitate.

Vedeţi şi: (VIDEO) Candidatul PD la funcţia de primar în Sângera, alături de deputatul Constantin Ţuţu, împart „pomeni electorale”. Sesizate, organele de drept, tac

„Evident că noi vom ataca aceste hotărâri şi încheiere, având în vedere că avem termen restrâns, de o zi. Încă o dată se dovedeşte faptul că instanţele sunt controlate, hotărârea dată este mai mult politică, decât juridică. Noi vom contesta în Curtea de Apel această hotărâre şi încheiere”, a declarat Duca.

Amintim că Ion Duca s-a adresat anterior în instanţa de judecată solicitând anularea înregistrării lui Valeriu Poiată pentru coruperea alegătorilor, fapt prevăzut de Codul Electoral.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...