Deputat de la Kiev: Dodon vorbește în numele Kremlinului

Vorbind despre viitorul Transnistriei, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis opinia Kremlinului despre un posibil schimb al regiunii respective cu Crimeea, afirma șefa delegației permanente a Radei Supreme în Adunarea Parlamentară a NATO, Irina Friz, citata de censor.net.ua scrie Paginaderusia.ro.

„Sunt surprinsa de declarația președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon privind viitorul Transnistriei și necesitatea ca Tiraspolul sa se decida, unde vrea – în Moldova sau Ucraina? Ucraina nu atenteaza la teritoriul Transnistriei, pe care il consideră că este parte integrantă a Republicii Moldova“, a spus ea.

„Eu pot doar presupune că declarația lui Igor Dodon este un semnal al Kremlinului privind schimbul Transnistriei cu Crimeea, pentru că nu vreau să sugerez că președintele Republicii Moldova nu dorește unitatea statului său. Ucraina nu face troc cu teritoriul său și respectă integritatea teritorială a altor state“ , a mai spus deputatul.

Totodată, Friz i-a recomandat lui Igor Dodon sa apere mai activ integritatea de stat a Republicii Moldova și sa nu foloseasca președinția pentru anuntarea ofertelor dubioase ale Kremlinului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.