/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ „O cafea? – Nu, faceți Unirea!” Primara interimară, Silvia Radu, a primit astăzi locuitorii Capitalei în audiență

missing
15 noiembrie 2017, ora 17:00

Cu un zâmbet cald, o mână întinsă și promisiuni cât cuprinde, care nu se știe când și dacă vor fi îndeplinite – așa au fost întâmpinați cetățenii care au venit astăzi în audiență la noul primar.

Tamara Purice este profesoara. A venit la întâlnirea cu Silvia Radu să-i ceară să părăsească Primăria și să facă unirea. A obținut greu acces în biroul primarului pentru că nu se înregistrase în prealabil.

„Am venit să vă rog să luptați cu noi și să scoatem țara din captivitate și să nu stați în primărie pentru că Primăria nu e pentru Dvs. Dvs. aveți putere fiindcă dvs. sunteți femeie de afaceri și sunteți bogată, dar eu nu. Eu am o rugăminte mare. Să mergeți cu noi! Eu merg cu voi unde doriți. Să luptăm împotriva hoților, tâlharilor. Acum ei prin dvs. vor intra în caznaua Primăriei vor fura și de aici miliardele. Să facem odată unirea și să scăpăm de mâncăii aceștia, doamnă! Chiar și Candu, Plahotniuc, Lupu, Diacov și toată campania lor. Mai ales de președintele acesta al nostru bătut cu leuca în cap. Credeți-mă, eu am venit aici, în acest post, nu ca să fac politică”, i-a spus Tamara Purice, locuitoare a orașului Chișinău.

Cei mai mulți au venit să-și rezolve problemele legate de construcțiile neautorizate pe care nu au reușit să și le rezolve cu ceilalți primari.

„Suntem un grup, acum am venit doar cinci persoane, suntem nemulțumiți de faptul că în zona rezidențială unde sunt case de un nivel și două nivele, în imediata apropiere se construiește un bloc cu 11 nivele și 9 etaje”, susține Mihai Balar.

„- Problema dvs ține de?
– Ține de accesul la casă.”

„Am avut un accident. S-au aprins frigiderele la tot magazinul. Am făcut expertiză noi nu suntem cu nimic vinovați”, a menționat liuba Sușchevici, o altă locuitor al orașului Chișinău.

Chișinăuienii salută inițiativa noului primar interimar de a-i primi în audiență. „Un lucru foarte bun, binevenit. Până acum noi am bătut aceste coridoare, la 7 dimineața noi îl prindeam pe domnul Grozavu prin ogradă”.

„Noi de doi ani umblăm parcă am fi salariații primăriei. Umblăm dintr-un birou în altul.”

„Am solicitat la biroul doamnei Silvia Radu audiență și în timp de trei zile am obținut. Foarte operativ.”

„Ne-am uitat pe internet. Mi-a spus fiica că este astăzi primire. M-am gândit și eu să vin să văd că unde nu m-aș duce, ce vrei tu?”

„Întâlnirea cu cetățenii este o obligație a fiecărui conducător de instituție publică mai ales. Primăria este o instituție care trebuie să țină cont de problemele cetățenilor”, susține Silvia Radu.

În biroul primăriței este un telefon cu legătură directă la Guvern și la Parlament. Drept că e cam vechi. Silvia Radu are de gând să-l înlocuiască cu un radio-telefon. Până atunci va utiliza propriul telefon mobil.

„La mine sunt mai multe telefoane. Cel puțin pe un telefon e scris Vasile Tarlev, nu știu dacă este domnul Tarlev sau este domnul prim-ministru. Am dat indicații ca în loc de nume să se pună funcția persoanei”, a menționat primara interimară.

Silvia Radu va primi cetățeni în audiență lunar în cea de-a doua și a patra miercuri a lunii. De acum încolo și ceilalți doi viceprimari, Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu, vor avea întrevederi cu orășenii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram