/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/DOC/ Moldovenii care au încălcat regimul de ședere vor fi repatriați printr-o procedură simplificată

missing
15 noiembrie 2017, ora 16:47

Aranjamentul prevede eliberarea de către autoritățile germane competente a documentelor europene de călătorie de tipul Laisses-Passer pentru repatrierea cetățenilor moldoveni cu ședere ilegală în Germania. Acesta va fi eliberat la prezentarea unuia dintre următoarele documente: paşapoarte de călătorie sau buletine de identitate de orice tip, indiferent de data valabilităţii.

MAI va demara procedurile pentru introducerea documentului european de călătorie de tipul Laissez-Passer în lista documentelor de călătorie acceptate la intrarea în Republica Moldova.

Aranjamentul prevede ca cel târziu cu trei zile lucrătoare până la efectuarea planificată a acţiunii de repatriere, autorităţile competente ale Republicii Federale Germania vor expedia autorităţilor competente din Republica Moldova o listă cu persoanele ce urmează a fi repatriate, inclusiv şi copiile ale dovezilor privind identitatea acestor persoane.

Aranjamentul, semnat între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ministerul Federal al Afacerilor Interne şi Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, urmează a fi încheiat în vederea implementării Acordului dintre Comunitatea Europeană şi Republica Moldova privind readmisia persoanelor aflate în situaţie de şedere ilegală din 10 octombrie 2007.

Aranjamentul se semnează pentru o perioadă de un an, intră în vigoare la data semnării și poate fi prelungit cu trei luni cu acordul părților semnatare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram