Cinematografe, parcuri industriale și Hotelul Național, în paragină. Filip cere rezilierea contractelor de privatizare

Premierul Pavel Filip vrea rezilierea contractelor de privatizare cu cei care nu și-au îndeplinit obligațiunile de investiție. În acest sens, Filip a solicitat ministrului Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmâc, să prezinte timp de o săptămână lista celor care nu s-au încadrat în termeni. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Șeful cabinetului de miniștri a adus în discuție acest subiect după ce mai multe cinematografe din țară au ajuns într-o stare deplorabilă în urma privatizărilor care au avut loc în cadrul concursului investițional. În aceeași situație se află parcurile industriale și Hotelul Național unde investitorul nu a respectat condițiile stipulate în contract, iar locațiile au ajuns în paragină.

Aceste obiective au fost vândute la un preț mai mic în cadrul concursului cu scopul de a se face investiții și de a se crea locuri de muncă. Nu peste tot s-a întâmplat acest lucru. Un exemplu este majoritatea cinematografelor care au fost privatizate și au rămas într-o stare deplorabilă. În aceeași situație sunt și parcurile industriale din Cimișlia și Comrat unde se promiteau mii de locuri de muncă, dar avem un singur loc de muncă la Comrat și 200 în Cimișlia.

Hotelul Național urma să devină un obiectiv frumos în centrul orașului, dar avem în schimb copii care consumau droguri în clădirea pustie”, a subliniat premierul.

În acest context, Filip a cerut să fie reziliat contractul cu cei care nu și-au îndeplinit obligațiunile potrivit programului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente