Optimizarea educației, anunțată de Plahotniuc, a început; Babuc a demarat un turneu prin școli pentru reforma curriculară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Educației, Monica Babuc, a început un turneu în școlile din țară pentru a afla cerințele atât ale profesorilor, cât și ale elevilor în vederea reformării curriculei de învățământ, după ce acum câteva săptămâni şeful de partid al acesteia, oligarhul Vladimir Plahotniuc, a anunțat o reformă „grandioasă” a sistemului.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a efectuat, ieri, o vizită la Liceul Academiei de Știinte a Moldovei. În cadrul acestei vizite, ministra a discutat cu profesorii și elevii liceului cu privire la noile inițiative privind reformele în domeniul educației cu privire la Planul-cadru individualizat de învățământ.

În cadrul Liceului Academiei de Știinte a Moldovei, elevii au în prezent 24 de ore pe săptămână, față de 29-30 de ore cum se practică azi în celelalte instituții de învățământ. Cele șase ore rămase sunt folosite de elevi pentru extensii la materiile selectate de ei înșiși, pentru activități de cercetare, dezvoltare personală și voluntariat.

Profesorii și elevii au menționat că reforma curriculară este absolut necesară, iar planul de învățământ trebuie să fie individualizat și axat pe necesitățile de studiu ale copiilor. Elevii își doresc să aibă posibilitatea de a se concentra pe materiile care îi interesează pentru admiterea la Universitate și pe cariera profesională pe care și-o vor alege.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...