(video) „Homophobia is a very big sin.” Ce-i spune Ion Andronache despre mișcarea LGBTQ+ în Moldova unui vlogger din străinătate

ion

Ion Andronache este un vlogger cunoscut din Republica Moldova. În videourile sale el dezminte stereotipurile ce țin de religie. Nik Jovčić-Sas, un teolog britanic-serb și activist LGBTQ+, în cadrul vlogului Orthodox Provocateur, l-a provocat pe Ion la o discuție despre mișcarea LGBTQ+ în Moldova, drepturile persoanelor care fac parte din această categorie și modul în care societatea îi percepe. 

La cetățenii din Republica Moldova persistă o rezervă în ceea ce ține de mișcarea LGBTQ+. Mulți nu vor să perceapă persoanele care fac parte din această categorie, iar conducerea țării și cei mai mulți dintre slujitorii bisericii îi blamează.

Ion Andronache, cunoscut pentru faptul că, combate stereotipurile în ceea ce privește legile bisericești, neașteptat pentru Nik Jovčić-Sas, susține această mișcare. Ion menționează că acum ceva timp nu agrea mișcarea, dar din moment ce a făcut cunoștință cu mai multe persoane LGBTQ+, a înțeles că acestea nu se diferențiază absolut cu nimic.

Tânărul susține ideea că homofobia este un păcat mare, iar persoanele nu trebuie să se complexeze. Din contra, ele trebuie să se accepte așa cum sunt, deoarece indiferent de preferințe, Dumnezeu iubește pe toți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente