Opțiune nouă la TripAdvisor. Cum să-ţi dai seama dacă au avut loc furturi sau violuri în hotelul în care stai

1510584524586-pat

După ce o anchetă a arătat că TripAdvisor a şters comentarii legate de violuri şi agresiuni sexuale, site-ul a adăugat o nouă opțiune pentru a identifica hotelurile în care s-au raportat astfel de incidente.

Celebrul site de recomandări de călătorii şi hoteluri TripAdvisor a adăugat o opțiune nouă în încercarea de a identifica hotelurile unde s-au raportat agresiuni sexuale sau alte probleme de securitate sau sanitare.

Lansată săptămâna trecută, noua funcţionalitate are simboluri sau insigne lângă hoteluri „bazate pe ştiri şi comentarii de la membrii comunităţii TripAdvisor community”, a declarat Kevin Carter, purtătorul de cuvânt al TripAdvisor, pentru New York Times. „Avertismentele sunt menite să identifice locurile cu probleme sanitare, de siguranţă sau de discriminare prezentate în categoriile siteului.” Un alt purtător de cuvânt al companiei, Brian Hoyt, a declarat pentru VICE că doar trei hoteluri au fost marcate cu simbolurile de avertizare de când au fost lansate: hotelul Grand Velas Riviera Maya, hotelul Iberostar Paraiso Maya Hotel şi hotelul Iberostar Paraíso Lindo, toate aflate în staţiunea Playa del Carmen din Mexic.

Noua opțiune a fost introdusă după ce o anchetă jurnalistică publicată de Milwaukee Journal Sentinel a dezvăluit că TripAdvisor ștersese mai multe comentarii ale utilizatorilor care raportau cazuri de viol şi agresiuni sexuale la hoteluri şi staţiuni.

Kristie Love, o femeie de 35 de ani din Dallas, susţine că TripAdvisor i-a şters postarea din 2010 în care povestea că fusese agresată sexual de un paznic de la hotelul Iberostar Paraiso Maya Hotel din Playa del Carmen, Mexic. După ce i-a fost ştearsă postarea iniţială, Love a încercat de mai multe ori s-o publice din nou, dar de fiecare dată postările ei erau „respinse de comunitatea TripAdvisor ca fiind nepotrivite” sau ar fi încălcat regulile site-ului cu privire la limbaj şi erau şterse din nou, a scris Sentinel.

În replică, TripAdvisor a dat un comunicat de presă anunţând că politica site-ului a fost schimbată de la ştergerea postărilor lui Love cu şapte ani în urmă. „Acum câţiva ani am schimbat politica site-ului pentru a permite recenzii mai detaliate pe site în legătură cu incidente grave, cum ar fi violuri şi agresiuni.”

Acum, listarea de pe TripAdvisor a hotelului unde Love susţine că a fost agresată conţine un avertisment: „S-a adus la cunoştinţa TripAdvisor o serie de ştiri recente referitoare la această proprietate, care poate nu sunt reflectate în recenzii. Vă recomandăm să căutaţi mai multe informaţii despre această proprietate înainte de a vă stabili planurile de călătorie”.

Întrebat despre această comisie a anagajaţilor TripAdvisor, purtătorul de cuvânt Hoyt a declarat pentru VICE că s-a constituit o echipă cu oameni din mai multe departamente care vor studia atât recenziile comunităţii, cât şi acoperirea media a evenimentelor semnalate.

„Ieri au primit bulină de avertizare trei proprietăţi şi cu siguranţă vor urma şi altele”, a mai zis Hoyt. „Am făcut un audit pe TripAdvisor şi numai în ultimul an am găsit mii de recenzii în care apar cuvinte cheie ca furt, jaf, agresiune, agresiune sexuală, viol sau omor… E un interval de timp limitat, dar ne-am gândit că un semn de avertizare le-ar fi util consumatorilor şi i-ar ajuta să se documenteze suplimentar pentru a lua decizii informate.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente