(VIDEO) Cum sunt furați șoferii de 5% din combustibilul procurat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulţi şoferi au fost înşelaţi la staţiile de alimentare cu combustibil „PECO” din Chişinău. Suspecţii „escrocheriei” au utilizat o schemă frauduloasă de instalare în coloanele de distribuire a petrolului de la staţiile de alimentare cu combustibil a unor plăci cu cablaj confecționate artizanal. Astfel, consumatorii erau înșelați cantitativ la achiziționarea carburantului în proporție de circa 5 la sută.

Potrivit poliţiei, au fost efectuate percheziții la stațiile „PECO”, precum și la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, unde au fost depistate și ridicate dispozitivele de speță, cum ar fi memorii fiscale și plăci cu cablaj, componente a plăcilor de bază a coloanelor de distribuție a combustibilului, camblaje imprimate cu componente și fără componente, diferite utilaje destinate pentru pregătirea, modificarea plăcilor etc.

De asemenea, la organizatorul grupului au fost depistate un set de înscrisuri de evidență a carburantului sustras, inclusiv a proceselor de valorificare ulterioară a acestuia.

Persoanele implicate își recunosc vina integral, acestea fiind cercetate în stare de libertate. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă închisoare de până la 6 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...